Бербатов с оферта от Зенит

Един от най-добрите футболисти в историята на българския футбол, 31-годишният Димитър Бербатов може да продължи кариерата си в питерския “Зенит”, пише руски спортен сайт, според който ръководството на клуба от Санкт Петербург е готово да отдели за заплата на Бербатов около пет милиона евро на година.sport.bnt.bg

“Бербатов е един от тези нападатели, които влизат в интересите на нашия клуб, каза пред руския спортен сайт източник от Зенит, чието име не се споменава. Най-важното сега е желанието на самия играч. Ако българинът няма нищо против да продължи кариерата си в Санкт Петербург, то ръководителите на клуба са готови да му предложат солидни условия по личния договор”.

Агентът на футболиста отбеляза, че вариант със Зенит би бил интересен за неговия футболист, но в дадения момент още не е дошло времето за официални преговории.

“Водещите руски клубове са много силни и ще бъде интересно да се поиграе в руската първа лига – все пак вашите клубове си поставят големи задачи, призна пред сайта Емил Данчев. Но в дадения момент нито един от руските клубове не е водил официални преговори”.

Освен Зенит интерес към резултатния нападател проявяват редица клубове от водещи европейски първенства. Основни конкуренти на питърци за Бербатов са английският Ливърпул, италианските Милан и Лацио, германскта Борусия /Дортмунд/ и бившият клуб на играча – Байер /Леверкузен/.

Сегашният договор на Бербатов с Манчестър Юнайтед изтича след една година и двете страни не планират продължаване на отношенията. Трансферната цена на българина се оценява от експерти на 11,5 милиона евро, но напълно вероятно е босовете на английския клуб да се разделят с играча и за по-малка сума. Бербатов премина в Манчестър юнайтед на 1 септември 2008 година от лондонския Тотнъм с трансферна сума 38 милиона евро. За три сезона с фланелката на “Червените дяволи” Димитър вкара 42 гола в различни турнири, излизайки на терена в 106 официални мача. Бербатов има блестяща статистика в националния отбор на България – в 77 мача нападателят е успял да вкара 48 гола, пише руският спортен сайт.