Илиан Илиев: Заслужавахме да спечелим

Треньорът на Черно море Илиан Илиев беше изключително разочарован след равенството 0:0 срещу Арда в седмия кръг на efbet Лигата. Варненци играха с човек повече и пропуснаха и дузпа, което обяснява разочарованието на Илиев SPORTAL.BG

“Разочарован съм, макар че бяхме отборът, който повече заслужаваше да победи. Изпуснахме ситуации, изпуснахме и дузпата. Арда се затвори, нормално, с човек по-малко и да чакаха статични положения. Съжалявам, че не победихме, но за да стане, трябна да вкараш гол. Броят се точките и головете. От гледна точка на себераздаването, нямам забележки към отбора. Само през първото полувреме трябваше да се рискува повече, бавно движехме топката. Също така не съм доволен и в завършващата фаза, че опитвахме центрирания, макар и пред тяхната врата да беше гъсто и трудно щеше да влезе някой с топката. Четирите равенства тежат до толкова, че ние сме били по-близо до победата. Не е както днес Арда, за тях при развоя на мача е позитивен резултат. Сега се надявам с Дунав да вземем три точки, не че ще ни бъде лесно.

 

Днес ни липсваха двамата ни реализатори, които са с по 3 гола- Иса и Родриго Енрике. Относно дузпата, да- Жоржиньо я изпусна, но решихме да я бие човек, който има повече мачове. Не сме му казвали той да бие, просто той я взе и я изпусна, случват се такива работи. В София имахме отново дузпа и там друг я би. Но не ни се случва често да получаваме дузпа и не бяхме подготвени. Днес игрово изглеждахме добре, просто в завършващата фаза не бяхме ефективни. На въпрос каква е ситуацията с контузените в отбора, Илиев отговори: Нягу със сигурност е аут до края на годината, докато Иса, Станчев и Родриго след паузата за първенството ще бъдат на линия. Нямам оферта от Ал Ахли (Египет), отговори Илиев на въпрос дали ще пътува за подпис с този клуб. Просто някой е предложил моето име и това е. Това е признание за треньорската гилдия в България. Друг е въпросът дали ще стане, според мене- много трудно.”, коментира Илиев.