Ботев (Пловдив) 2:1 Витоша, двата отбора си размениха по една греда (видео)

 

Ботев (Пловдив) и Витоша (Бистрица) играят при 2:1 в мач от седмия кръг на efbet Лига. Резултата откри Перван в 22-ата минута, а в 33-ата минута Илия Димитров изравни. След час игра Перван вкара второто си попадение в двубоя.sportal.bg

“Канарите” записаха три загуби – 1:3 от Левски и с 0:2 от Царско село и Берое, като последната предизвика напрежение сред феновете.

Треньорът Желко Петрович няма да може да разчита на Тодор Неделев. Звездата на канарчетата е с контузия след вчерашната тренировка. След травма се завръща защитникът Димитър Пиргов, а атаката води Фернандо Виана.

Двата отбора си размениха по една опасна атака в началото на срещата. В 3-ата минута Василев изби опасно центриране по земя на Тонев отляво. В ответната атака Запро Динев надбяга Пиргов и стреля от границата на наказателното поле, а Аргилашки изби в корнер.

В 9-ата минута бистричани като по чудо не откриха резултата. Опасна атака отдясно завърши с пас по земя към Илия Димитров, който шутира от 15-16 метра, изстрелът преодоля Аргилашки, но Клустър изби на метър пред голлинията.

Ботев отговори с удар на Тонев от границата на наказателното поле в 16-ата имнута, който Василев изби в корнер. Само 120 секунди по-късно отново Тонев стреля опасно, но този път покрай вратата.

Малко по-настойчивата игра на канарчетата в тази част от мача даде резултат в 22-ата минута. Тогава Тонев бе задържан отляво на около 40 метра от вратата на гостите. Шопов центрира на задната греда към непокрития Перван, който вкара от воле в близкия ъгъл – 1:0 за Ботев (Пловдив).

В 28-ата минута канарчетата пропиляха отличен шанс да удвоят. Балтанов центрира със задна ножица, Виана изскочи от дълбочина и стреля с глава от два метра, но право в ръцете на Василев.

Витоша реагира бързо и в 33-ата минута изравни. Иванов центирра отдясно към Илия Димитров, който бе изпуснат от централните бранители на канарчетата и след удар с глава от 6-7 метра не остави шанс на Аргилашки за 1:1.


Три минути след началото на втората част опасен шут на Тонев по земя “облиза” дясната греда. В 57-ата минута Ботев на два пъти можеше да вкара втори гол. Първо Терзиев не успя да се разпише от три метра, стреляйки в аут от три метра, а секунди по-късно Перван нацели лявата греда след добър фалцов шут с десния крак.

След час игра нищо не бе в състояние да спаси гостите след ново брилянтно изпълнение на Перван. Хърватинът овладя пред границата на наказателното поле и след топовен шут вкара втория си гол в мача за 2:1.

Витоша можеше отново да изравни след само 120 секунди, когато топовен изстрел на Кабов от 25 метра се отби в напречната греда.

БОТЕВ ПД – ВИТОША 2:1

1:0 Марко Перван 22
1:1 Илия Димитров 33
2:1 Марко Перван 60

 

БОТЕВ ПД: 33. Аргилашки, 4. Клустър, 3. Пиргов, 5. Димитров, 66. Кардосо, 17. Балтанов, 18. Терзиев, 14. Шопов, 22. Перван, 7. Тонев, 92. Виана

ВИТОША: 1. Василев, 2. Гочев, 3. Зюмбулев, 5. Бонев, 10. Амзин, 80. Котев, 17. Динев, 99. Иванов, 93. Кабов, 9. Димитров, 23. Гъргоров