Станислав Генчев: Потреперихме, но успяхме

Наследилият Стойчо Стоев начело на Лудогорец Станислав Генчев бе изключително доволен след класирането на “орлите” в групите на Лига Европа. Младият специалист дебютира начело на разградчани по крайно емоционален начин, след като тимът му изстрада равенството 2:2 като гост на Марибор и с повече голове на чужд терен успя да се добере до груповата фаза на втория по сила европейски клубен турнир.

“Потреперихме, но успяхме. Доволни сме, защото в крайна сметка това, което искахме, го постигнахме”, призна Генчев минути след щастливата развръзка на “Людски върт”. “Предпочетохме да изберем по-опитни футболисти, които имат нужното самочувствие за подобни мачове. Ако не бяхме допуснали тези грешки през втората част, противникът нямаше как да стигне до гол”, допълни още бившият играч на Лудогорец и настоящ треньор на тима.SPORTAL,BG

“Може би, след като поведохме с 2:0, се получи едно отпускане. Доста говорихме по тази тема на полувремето, но с психиката на футболистите е така. Допуснахме нелепи голове. Без тях спокойно можехме да вкараме 3-4 гола. Доволен съм все пак, защото всичко е хубаво, когато завърши хубаво. Може би, ако бяхме победили с изразителен резултат, нямаше да е толкова сладък успехът”, каза Генчев, който призна, че на този етап Джоди Лукоки остава в неговите редици.