Битка до последен дъх и голяма драма в края в дербито на Пловдив (видео)

Локомотив и Ботев играят при 1:1 в дербито на Пловдив. Срещата е от осмия кръг на efbet Лига. Резултата откри Лазар Марин в осмата минута, а Стивън Езе изравни в 53-ата минута.SPORTAL.BG

Смърфовете отново атакуват с двама нападатели в лицето на Ожболт и Аралица. Канарчетата пък са без част от основните си футболисти. Аут за този мач са звездата на тима Тодор Неделев, Антонио Вутов и продаденият на Порто Кристиан Добрев.

Срещата започна равностойно, а Ботев откри резултата при първата по-опасна атака в мача. Канарчетата комбинираха добре през ценнтъра на терена в 8-ата минута, топката стигна до Виана, който я отклони към нахлуващия на скорост в наказателното поле Лазар Марин. Последва много добър диагонален шут на защитника от малък ъгъл, който се спря в мрежата на смърфовете – 1:0 за Ботев.


Локомотив опита да наложи натиск след полученото попадение, но до 42-ата минута така и не успя да създаде нещо по-опасно. Във въпросната минута обаче Илиев получи пас в наказателното поле и опита да преодолее двама футболисти в жълто, но не успя и падна на терена. Последва шут на Умарбаев, който бе блокиран. След това топката отново попадна в таджикистанеца, който я овладя отляво, излъга двама противникови състезатели и върна отлично към Цветанов, а крилото на смърфовете стреля над напречната греда.

В началото на втората част Локо получи шанс да изпълни фаул на двайсетина метра фронтално срещу вратата на канарчетата, но Димитър Илиев шутира на метър над напречната греда.

Все пак черно-белите успяха да изравнят малко по-късно. В 53-ата минута Умарбаев центрира от фаул към задната греда, където Кристиян Димитров изпусна Стивън Езе и защитникът на Локо вкара след удар с крак от 4-5 метра.

След час игра Умарбаев изведе Ошболт, който овладя и стреля ефектно с пета, но Георгиев внимаваше и улови. Няколко минути преди тази ситуация Локо изяви претенции за дузпа след шут отблизо, който намери ръката на Терзиев, но реферът Никола Попов прецени, че халфът е нямал време за реакция и остави играта да продължи.

И когато изглеждаше, че футболистите на Бруно Акрапович владеят инициативата, Ботев осъществи опасна атака отдясоно. Тя завърши с центриране по земя и шут на Перван от границата на наказателното поле, който Луков улови.

В 81-ата минута канарчетата бяха много близо до втори гол. Тогава Пиргов надскочи Езе и след изключителен удар с глава почти от границата на голямото наказателно поле нацели напречната греда.

Локо отговори с два шута на Ошболт към края на напеченото дерби, но първият излезе в аут, а вторият бе спасен от Янко Георгиев.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) – БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 1:1

0:1 Лазар Марин 8
1:1 Стивън Езе 53

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ): 71. Луков, 20. Петрович, 6. Езе, 50. Томашевич, 34. Витанов, 10. Умарбаев, 7. Цветанов, 9. Карагарен, 14. Илиев, 12. Ожболт, 77. Аралица

БОТЕВ (ПЛОВДИВ): 1. Георгиев, 4. Клустър, 3. Пиргов, 5. Димитров, 66. Кардосо, 17. Балтанов, 18. Терзиев, 22. Перван, 24. Марин, 7. Тонев, 92. Виана

 

ГАЛЕРИЯ