Звезден мач между легендите на „Добруджа“ и България за вековния юбилей на футбола в Добрич (ВИДЕО)

Никола Конанов, Петре Григораш и Диян Божилов отново в жълто-зеления екип срещу бронзовите медалисти от САЩ 94 Бончо Генчев, Даниел Боримиров и Ивайло Йорданов – звезден мач между легендите на „Добруджа“ и бивши национали на България е кулминацията в програмата, с която ще бъде отбелязана 100-годишнината на футбола в Добрич. С организацията на събитието се е заел главният мениджър на Футболен клуб „Добруджа“ Светослав Петров. Въпреки че разполага с по-малко от месец за подготовката му, той е на път да осигури на феновете зрелище от най-висока класа.
Честването на юбилея ще бъде в навечерието на празника на Добрич – на 24 септември, обясни Светослав Петров в интервю за медийна група „Добруджа“.

Началото на тържествата ще бъде поставено в 13.00 часа в огледална зала „Нели Божкова“ с представяне на книгата „100 години футбол в Добрич“. Нейни автори са Илия Кишишев и Петър Петров. Книгата съдържа богат снимков материал, пълна статистика за класиранията, състава и най-интересните мачове през годините, както и много любопитни истории.

Програмата ще продължи на стадион „Дружба“ от 17.30 часа с награждаване на заслужили ветерани на „Добруджа“ със значки и грамоти от БФС, клуба и Община Добрич. След това предстои гвоздеят на програмата – мачът между легендите на „Добруджа“ и известни бивши национали на България.

Най-опитен в състава на домакините ще бъде един от големите любимци на добричката публика – рекордьора по мачове за „Добруджа“ Никола Конанов, който цяло лято е тренирал легендарния си финт на плажа в Албена и отново ще го видим в действие.
Светослав Петров е говорил още с Недко Недев, Диян Божилов, Светослав Кръстев, Венко Попов, Емил Мицански и мн. други. Поканен е и Серж Йофу, който се е завърнал в родината си Кот‘Д‘Ивоар, но, поради малкото време за организация, трудно ще успее да изкара виза и да намери самолетен билет. Атаката на „Добруджа“ се очаква да бъде водена от друг легендарен чужденец – румънската машина за голове Петре Григораш.  Самият Светослав Петров също може да влезе в игра, но това ще бъде решение на треньора. За поста ще бъдат поканени Кольо Марков, Петър Жеков, Янко Динков, Иван Манолов и др.

В звездния отбор личат имената на много медалисти от Световното първенство в САЩ през 1994 г., както и на най-добрите футболисти на страната от миналото десетилетие.
Дончо Донев, Ивайло Йорданов, Бончо Генчев, Емил Кременлиев, Даниел Боримиров, Елин Топузаков, Георги Иванов, Христо Янев, Велизар Димитров, Георги Чиликов, Златко Янков и Радостин Кишишев се ангажираха, че най-вероятно ще успеят да дойдат, съобщи Светослав Петров.

„Хората в Добрич заслужават този празник за 100-годишнината на „Добруджа“, защото градът и отборът винаги са се славели с голямата посещаемост на мачовете“, добави Светослав Петров.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петр