Селекционерът на младежите: Този отбор има голям потенциал

Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров е оптимист за предстоящата квалификационна кампания на младите “лъвове”. Наставникът призна, че има доста кадрови проблеми пред тима, но все пак според него отборът има сериозен потенциал.SPORTAL.BG

“Искам да се представим добре във всеки един мач. Сега мислим за срещата с Естония. Имаме известни кадрови проблеми. Заминаваме без петима човека. Андреа Христов и Ертан Томбак от Славия са контузени. В последните дни Светослав Ковачев и Иван Турицов също се контузиха. Те остават в София, за да бъдат евентуално готови за Русия. Също така Ангел Лясков почива 30-40 дена. Трябва да изкажа благодарност на Красимир Балъков, който ни остави всички младежи, които са били викани при него. Започваме да работим по една единна методика. Ще се опитаме да изповядваме философията, която той изповядва в мъжкия отбор”, каза Димитров при заминаването за Естония за първия мач.

“Потенциалът на отбора не е никак малък. Имаме желание да се представим много добре. Всеки иска да постигне най-доброто. Много е важно как ще търгнем в първия мач. Веднага си проличава, когато момчетата имат игрова подготовка. Хубаво е, че отборите започнаха да обръщат внимание на младежите”, допълни Димитров.

ГАЛЕРИЯ