Футболът в Добрич е жив – „Добруджа“ отстрани Локо София (ВИДЕО)

Навръх 100-годишнината си „Добруджа“ зарадва своите верни фенове с победа над едно от най-големите имена в историята на българския футбол – „Локомотив“ (София). За първи път от много години отборът от Добрич успя да отстрани в турнира за Купата на България съперник от по-горна група.

Пред около 600 зрители на стадион „Дружба“ лидерът в Североизточна трета лига „Добруджа“ победи четвъртия във Втора лига „Локомотив“ (София) с 1:0. Успехът е още по-ценен и престижен предвид факта, че железничарите излязоха в изцяло титулярен състав.

Единственият гол в мача падна още в 10 мин., когато Антоан Вълчев пусна отличен извеждащ пас между централните защитници на гостите към Галин Стоянов и нападателят на „Добруджа“ стреля неспасяемо покрай вратаря Цветомир Витков.

В 16 мин. Денис Кадир открадна топката от защитник на „Локомотив“ и бе съборен в наказателното поле на гостите, но главният съдия Георги Гинчев не отсъди дузпа.

След това столичани успяха да пренесат играта пред вратата на „Добруджа“, но нито веднъж за целия мач не успяха да нанесат удар в очертанията й.

В средата на второто полувреме „Добруджа“ се окопити и на свой ред отговори с 3 добри атаки, завършили с точен удар. Най-добрата възможност бе в 65 мин., когато силен шут на Денис Кадир по диагонал бе избит с крак от вратаря Цветомир Витков.

Гостите пропуснаха своя шанс да вкарат мача в продължения в 82 мин., когато ударът с глава на Димитър Георгиев разтресе горната греда. След това, до края „Добруджа“ се бранеше компактно и добре организирано, без да допусне напрежение пред вратата си.

Победата бе изкована от Димитър Илиев, Иво Вихренов, Михаил Венков, Мартин Дичев, Георги Топалов, Симеон Митев, Тодор Паланков, Денис Кадир (77 мин. – Александър Георгиев), Антоан Вълчев (46 мин. – Янчо Андреев), Кристиан Пешков (90 мин. – Стефан Митев), Галин Стоянов.

В следващия кръг на Купата на България се включват и отборите от Първа лига, като на стадион „Дружба“ ще гостува елитният „Ботев“ (Враца). Мачът ще бъде на празничния за Добрич 25-и септември.