Излезе от печат книгата „100 години футбол в Добрич”, първият екземпляр пътува към Ирландия

Книгата, посветена на вековния юбилей на футбола в град Добрич, излезе от печат. Първите екземпляри могат да бъдат закупени от редакцията на Медийна група „Добруджа”. Печатното издание, с цена от 35 лева, е истински уникат, събрало в повече от 200 страници историята на най-популярната игра още от формирането на спортното движение в града ни преди повече от 100 години.

Книгата „100 години футбол в Добрич” съдържа богат снимков материал – повече от 200 снимки, пълна статистика за класиранията, съставите и най-интересните мачове през годините, както и много любопитни истории, спомени и лични фотоси на славни ветерани.
Автори са краеведът, журналист, публицист и спортен деятел Илия Кишишев и Петър Петров – главен редактор на Медийна група „Добруджа”.

Официалното представяне на книгата ще бъде на 24 септември, когато в Добрич официално ще се чества 100-годишнината на футбола в града ни. От 13.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова” ще бъде представена книгата, а кулминацията на тържествата ще бъде в 17.30 часа на стадион „Дружба” с футболен двубой между ветерани на „Добруджа” и славни български футболисти от близкото минало.

Първият отпечатан екземпляр от книгата вече пътува към своя собственик. Това е един от най-верните привърженици на „Добруджа” Владимир Владимиров, който ще отнесе книгата в Ирландия, където в момента живее и работи.

Книгата може да поръчате и с лично съобщение до Фейсбук страницата ни – „Радио Добруджа – Гласът на Добруджа”. Харесайте страницата и в лично съобщение ни напишете Вашите имена, точен адрес или адрес на най-близкия Ви офис на куриерска фирма, телефон за връзка.