Младежите посрещат Русия на паметна дата

Младежкият национален отбор до 21 години ще има първия си голям тест в квалификациите за Евро 2021. “Лъвчетата” приемат Русия на стадион “Славия” в 20:30 часа в София във втория си мач от група 5. В първата си среща възпитаниците на Александър Димитров ни зарадваха с категорична победа с 4:0 над Естония в Талин. Днес обаче съперникът е от съвсем друга класа и сега ще се види дали отборът ни има достатъчно сили да се пребори с фаворитите в групата.SPORTAL.BG

Днешната дата обаче изглежда много подходяща за мач срещу “Сборная”. Точно преди 22 години на 10 септември 1997 година България победи Русия с 1:0 на “Васил Левски” с гол на Трифон Иванов и с тази победа се класира за участие на Мондиал 1998 във Франция.

Очаква се към отбора днес да се присъедини и защитникът на ЦСКА-София Иван Турицов. Той пропусна срещата с Естония заради контузия, но е повикан за днешния мач. В същото време в последния момент ще се преценява за крилото на Етър Светослав Ковачев. Той също не пътува за Талин заради травма. Неговите шансове да се присъедини към отбора са доста по-малки.

Най-вероятно Александър Димитров ще пусне в игра Даниел Наумов на вратата и пред него Виктор Попов, Петко Христов, Алекс Петков и Митко Митков. Лъчезар Котев и Илия Юруков ще действат в средата на терена, а Станислав Иванов и Мартин Минчев ще бъдат на крилата. В атака пък ще се разчита на Тонислав Йорданов и Калоян Кръстев.

В същото време Русия се очаква да противопостави Сафонов под рамката и Калугин, Дивеев, Евгениен и Степанов в отбрана. Умяров и Кучаев ще са опорни халфове, а Ломовицки ще действа зад нападателя. Обляков и Расказов ще бъдат на двете крила, а в атака ще действа Чалов.

Евроквалификации до 21 години, група 5:

БЪЛГАРИЯ – РУСИЯ

Вероятни състави:

БЪЛГАРИЯ: Наумов, Попов, Христов, Петков, Митков, Котев, Юруков, Иванов, Минчев, Йорданов, Кръстев

РУСИЯ: Сафонов, Калугин, Дивеев, Евгениев, Стеханов, Кучаев, Умяров, Ломовицки, Обляков, Расказов, Чалов

Стадион: “Славия”, София
Начало: 20:30 часа
Съдия: Урс Шиндер (Швейцария)

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!