Локо (Пд) триумфира в голово шоу с Царско село (снимки+видео)

Локомотив (Пловдив) се поздрави с ценен успех в гостуването си на Царско село. “Смърфовете” триумфираха с 3:2, след като водеха с 3:0 до 86-ата минута. В заключителните минути “царете” тръгнаха смело в атака в търсене на обрат и успяха да върнат две попадения. Мачът бе първи от програмата на 9-ия кръг в efbet Лига.SPORTAL.BG

Георги Хашев (19) си отбеляза автогол, с което “смърфовете” поведоха в резултата. Новото попълнение Динис Алмейда (50) вкара дебютния си гол в официален мач, след като се появи в игра от пейката. Ален Ожболт (53) направи резултата класически. Георги Минчев (86) намали изоставането на домакините след точно изпълнение на дузпа, а Родни Антуи (90+3) вкара дежурния си гол. Двата тима се изправиха един срещу друг на стадион “Славия” в Овча купел.

Треньорът на домакините Никола Спасов нямаше проблеми с контузени играчи, като единствено Ната пропусна двубоя поради наказание. Новото попълнение за “царете” Венцислав Христов бе оставен на резервната скамейка и се появи в игра през второто полувреме.

Бруно Акрапович имаше проблем само с един контузен футболист. Анте Аралица не взе участие в мача заради мускулни проблеми.

Стивън Езе отново започна като титуляр за “смърфовете” въпреки отказа му да поднови договора си, който изтича в края на сезона. Босът Христо Крушарски бе решил да го извади от състава, но е бил посъветван от спортния директор Георги Иванов – Гонзо да не задрасква с лека ръка футболист с действащ договор.

В 3-ата минута централният защитник на Локомотив (Пд) Дейвид Малембана опита да застраши вратата на Царско село с шут от далечна дистанция, който бе крайно слаб и неточен. Три минути по-късно пред Георги Илиев се отвори много добра възможност да изведе “смърфовете” напред в резултата. Парвиз Умарбаев изведе ветерана очи в очи със стража Мартин Димитров.

Илиев пробва да прати топката в обратния ъгъл, но юношата на Ботев (Пловдив) излезе напред, скъсявайки дистанцията, с което парира удара. В 19-ата минута Локомотив поведе в резултата с автогол на Георги Хашев. При попадението домакините имаха претенции, че гостите не извадиха топката извън игра заради паднал футболист в червено в наказателното поле.

Парвиз Умарбаев центрира блестящо към втора греда, а там Дейвид Малембана се извиси. Топката се удари в рамото на Георги Хашев и влетя във вратата на Мартин Димитров.
В добавеното време Ален Ожболт пое топката в наказателното поле с гръб към вратата. Густаво Карбониери бе на гърба на нападателя, но Ожболт се завъртя и шутира. Все пак защитникът на Царско село успя да подложи крак и да избие в ъглов удар.

В 50-ата минута новото попълнение Динис Алемйда вкара дебютния си гол в официален мач, след като влезе в игра от резервната скамейка в началото на второто полувреме. Португалецът се възползва от добро центриране от ъглов удар, като се разписа с глава, оставен непокрит в наказателното поле. В 53-ата минута Ален Ожболт направи резултата класически.

Нападателят влезе в добра комбинация с Бирсент Карагарен, отклонявайки топката към крилото. Словенецът се придвижи добре зад гърба на защитниците, а Карагарен пусна подаване по земя, което Ожболт засече във вратата.
В 65-ата минута шут на Серкан Юсеин от фаул срещна страничната греда на вратата зад Мартин Луков. В следващите минути се забеляза прибиране на Локомотив (Пд) и по-активни действия от страна на футболистите на Царско село.

В 84-ата минута Бирсент Карагарен се справи като на шега с двама защитници на домакините, но след това не успя да прати удара си в рамките на вратата. В 86-ата минута тимът на Царско село получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар, след като Динис Алмейда събори Андерсон Кордейро в наказателното поле. Зад топката застана Георги Минчев, който не сбърка при удара си. В добавеното триминутно продължение домакините стигнаха до втори гол във вратата на Мартин Луков. Негов реализатор бе Родни Антуи, който бе изведен очи в очи с вратаря на Локо и с техничен удар прокара топката под плонжа му.

С гола на Антуи дойде и последният съдийски сигнал, който подпечата успеха на Локомотив в днешната среща.

ЦАРСКО СЕЛО – ЛОКОМОТИВ (ПД) 2:3
0:1 Хашев (19 аг)
0:2 Алмейда (50)
0:3 Ожболт (53)
1:3 Минчев (86 д)
2:3 Антуи (90+3)

Стартови състави:

ЦАРСКО СЕЛО: Мартин Димитров, Мартин Кавдански, Ивайло Марков, Георги Хашев, Густаво Карбониери, Реян Даскалов, Серкан Юсеин, Божидар Кацаров, Веселин Минев, Родни Антуи, Георги Минчев

ЛОКОМОТИВ: Мартин Луков, Дейвид Малембана, Стивън Езе, Милош Петрович, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Барсент Карагарен, Йосип Томашевич, Георги Илиев, Димитър Илиев, Ален Ожболт

ГАЛЕРИЯ