Амбициите на Арда за Топ 3 стават все по-големи след успех над Ботев (Враца)

Арда (Кърджали) направи поредна крачка към влизане в Топ 3 след успех с 2:1 над Ботев (Враца). Кърджалии победиха врачани на стадион “Локомотив” в пловдивския парк “Лаута” в мач от 9-ия кръг на efbet Лига. Радослав Василев (16) изведе домакините напред. Валери Домовчийски (66) възстанови равенството, но Иван Коконов (71) отново даде преднина на Арда. Двата тима се изправят един срещу друг на стадион “Локомотив” в пловдивския парк “Лаута”. Валери Божинов не попадна в титулярния състав на врачани, но влезе в игра в 75-ата минута. SPORTAL.BG

В 3-ата минута футболистите на Ботев (Враца) създадоха две много добри ситуации за гол, които Иван Караджов успя да отрази. Първо Валери Домовчийски стреля във вратаря, а след това опитният страж успя да парира силен шут на Даниел Генов. В 14-ата минута Ивайло Михайлов пробва интересен шут от границата на наказателното поле. Халфът намери топката от въздуха, но ударът му премина покрай лявата греда.

Арда поведе в резултата в 16-ата минута с гол на Радослав Василев. Спас Делев нацели гредата с удар от фаул от около 30 метра. След като се отби в страничния стълб, топката попадна в Иван Коконов, който стреля, но Красимир Костов с плонж успя да избие. Там обаче Радослав Василев пое технично и от няколко метра не сбърка.

В 29-ата минута Спас Делев направи сериозен пропуск на метър от вратата на Ботев (Враца). Аморим пусна много добро подаване по земя към втора греда, а там ударът на Делев бе блокиран с чудесен плонж от вратаря Костов. В 35-ата минута Георги Вълчев от състава на Ботев (Враца) стреля покрай вратата.
В 51-ата минута Валери Домовчийски се обърна добре с човек на гърба, но ударът му бе твърде слаб. Шест минути по-късно Арда пропиля златна възможност за втори гол. Иван Коконов и още двама футболисти в синьо излязоха очи в очи с вратаря на Ботев (Враца). Коконов имаше възможност да стреля, но предпочете да подава, а бранител на гостите сложи крак и изчисти.

В 66-ата минута Валери Домовчийски възстанови равенството с хубав гол с глава. Нападателят се възползва от грешка в позиционирането на защитниците и много добро центриране на Даниел Генов от десния фланг. Домовчийски се придвижи добре зад гърба на централните бранители и отклони с глава топката в обратния ъгъл на Иван Караджов.

Радостта на гостите продължи само пет минути. В 71-ата Ховсепян пусна чудесен извеждащ пас към Илиша Сам. Нападателят стреля под ъгъл, а Костов успя с една ръка да избие. От няколко метра обаче връхлитащият от втора позиция Иван Коконов нямаше как да сбърка и отново изведе Арда напред в резултата. Минута по-късно Коконов сложи топката на главата на високия Илиша Сам, но нападателят не успя да насочи удара си в очертанията на вратата. В 75-ата минута в игра се появи и Валери Божинов. В 85-ата минута Илиша Сам прибра добре топката на Деян Иванов, но отново стреля в аут. Три минути по-късно Костов парира силен шут на Сам. Това бе и последното положение пред една от двете врати до последния съдийски сигнал.

 

АРДА – БОТЕВ (ВРАЦА) 2:1
1:0 Василев (16)
1:1 Домовчийски (66)
2:1 Коконов (71)

Стартови състави:

Арда: 1. Караджов, 22. Кръстев, 71. Крумов, 5. Гаич, 12. Глишич, 27. Мартинов, 8. Ховсепян, 7. Делев, 30. Аморим, 17. Коконов, 99. Василев
Ст. треньор: Стамен Белчев

Ботев: 33. Костов, 11. Васев, 37. Керчев, 18, Миланов, 3. Иванов, 7. Вълчев, 19. Михайлов, 6. Гаджев, 9. Генов, 10. Атанасов, 30. Домовчийски
Ст. треньор: Сашо Ангелов