Ботев (Пд) ще трябва да доказва амбициите си срещу ЦСКА-София

Днес в 17:30 часа Ботев (Пловдив) приема ЦСКА-София в сблъсък от 9-ия кръг на efbet Лига. Това е един от най-интересните двубои от този кръг. И двата отбора ще търсят задължителна победа. В този мач домакините ще трябва да докажат дали големите им амбиции имат покритие или ще трябва да се задовоят с по-маргинална роля в първенството.SPORTAL.BG

Ботев не започна сезона особено успешно. Пловдивчани имат едва две победи на сметката си до момента и се намират в долната половина на таблицата на 9-ото място с 9 точки. “Канарчетата” няма как да са доволни от представянето си, тъй като се целят в Топ 6, че дори и по-нагоре в битката за медалите. Евентуална победа днес ще е сериозна заявка, че пловдивчани започват да напипват верния ритъм и отново ще бъдат фактор в първенството. При загуба обаче те ще изостанат сериозно от лидерите и ще им е много трудно да наваксат.

В ЦСКА-София положението не е много по-розово. “Червените” записаха три равенства в последните си четири мача и паднаха до 4-ото място в класирането. Играчите на Люпко Петрович се канеха да бъдат основен конкурент на Лудогорец в битката за титлата, но поредна грешна стъпка днес ще ги отдалечи сериозно от разградчани.

И двата тима нямат сериозни кадрови проблеми.  Единствено Енрике Рафаел остава извън сметките в състава на гостите. Добрата новина за домакините пък е, че Тодор Неделев вече е здрав и готов за игра.

Очаква се Желко Петрович да пусне на терена Георгиев на вратата и Перейра, Димитров, Пиргов и Еберт в отбрана. Балтанов и Перван ще са двойката в средата на терена, а Неделев ще бъде пред тях в ролята на плеймейкър. Марин и Тонев ще действат по двете крила, а на върха на атаката ще действа Виана.

Люпко Петрович пък ще противопостави Черниаускас под рамката и Турицов, Албентоса, Занев и Жеферсон в отбрана. Малинов и Бикел ще бъдат дефанзивните халфове, а Евандро и Кери ще оперират по крилата. Соу ще води атаката, а зад гърба му ще бъде Тиаго.

Efbet Лига, 9 кръг:

БОТЕВ (Пловдив) – ЦСКА-СОФИЯ

Вероятни състави:

БОТЕВ: Георгиев, Перейра, Димитров, Пиргов, Еберт, Балтанов, Перван, Неделев, Тонев, Марин, Виана

ЦСКА: Черниаускас, Турицов, Албентоса, Занев, Жеферсон, Бикел, Малинов, Тиаго, Кери, Евандро, Соу

Стадион: База Коматево
Съдия: Георги Давидов
Начало: 17:30 часа