Дунав устиска срещу Славия в Русе (видео)

Дунав и Славия завършиха 0:0 в мач от 9-ия кръг на efbet Лига. Въпреки нулевото равенство двата тима имаха достатъчно на брой голови положения, но в крайна сметка те не бяха материализирани. В 90-ата минута гостите от София можеха да отмъкнат трите точки след шут на Шоколаров, но той се отби в лявата греда.
Домакините започнаха по-активно срещата и в първите минути на два пъти застрашиха вратата на софиянци. Първо отбраната на гостите трудно се справи с опасна атака на драконите отдясно. В 7-ата минута Лазаров шутира от фаул, но Георгиев улови.SPORTAL.BG

Постепенно Славия отблъсна натиска на домакините и на свой ред, най-вече чрез Галин Иванов, започна да поглежда по-често към противниковата врата. В 11-та минута капитанът на белите стреля от границата на наказателното поле, но Макенджиев плонжира и спаси.

В 19-ата минута Дунав пропусна отлична възможност да поведе. Щерев разигра добре с Ахмедов и стреля от 17 метра, но покрай лявата греда. В 33-ата минута Стефан Христов отправи бомбен удар след центриране от фаул, а топката профуча над напречната греда.

Само 120 секунди по-късно русенци като по чудо не откриха резултата. Ковачев засече с глава на първата греда центриране от корнер, но Георгиев с невероятен рефлекс изби. В тази ситуация останаха съмнения дали топката не е минала голлинията, но реферът Волен Чинков прецени, че това не се е случило и остави играта да продължи.

В 42-ата минута груба грешка на Николов за малко не коства попадение във вратата на Дунав. Защитникът опита да върне към своя вратар, но Чунчуков пресече паса и опита да върне с пета към нахлуващия на скорост Галин Иванов. Капитанът на Славия обаче не си пое добре топката и тя излезе в аут.

В 44-ата минута дойде най-дискусионното положение за първата част. Ахмедов стреля от границата на наказателното поле, Георгиев изби. Христов първи стигна до топката, Виачки опита да му я избие с шпагат, но не достигна до нея. Нападателят на русенци падна след съприкосновение със защитника, драконите поискаха дузпа, но Чинков остана безмълвен.

Десет минути след почивката Славия оргинизира опасна контраатака. Галин Иванов напредна отляво и изведе отлично Чунчуков сам срещу Макенджиев, таранът го преодоля с поемането на топката, но си я бутна по-дълго и Костадинов го затвори за шут към празната врата.

Домакините отговориха с две изключително опасни атаки, но първо Христов не уцели вратата на Славия, която бе останала без страж, тъй като Георгиев не успя да се върне след излизане извън наказателното поле, а в 65-ата минута отново той дриблира добре, но не сполучи с шута от 7-8 метра.

В 75-ата минута Христов намери Димов в наказателното поле, халфът стреля с левия крак, но над вратата.

След това положение Славия взе изцяло инициативата и играта се пренесе пред наказателното поле на Дунав. В 90-ата минута белите можеха да вземат трите точки, когато шут на Шоколаров се отби в лявата греда, а при добавката Стоев стреля покрай вратата.

ДУНАВ – СЛАВИЯ 0:0

ДУНАВ: 21. Макенджиев, 77. Костадинов, 5. Николов, 16. Ковачев, 29. Колев, 22. Милчев, 8. Щерев, 11. Димов, 7. Лазаров, 99. Христов, 9. Ахмедов

СЛАВИЯ: 13. Георгиев, 4. Патев, 15. Виячки, 6. Хуманес, 83. Попадийн, 71. Стоев, 23. Узунов, 8. Шоколаров, 20. Кръстев, 33. Иванов, 9. Чунчуков

СЪДИЯ: Волен Чинков
СТАДИОН:Градски”, Русе