Най-големите звезди на „Добруджа“ отново в игра за 100-годишнината на отбора

Вече е ясен съставът на легендите на „Добруджа“, които ще срещнат в звезден мач бившите национали на България на стадион „Дружба“ на 24 септември, когато тържествено ще бъде отбелязана 100-годишнината на футбола в Добрич. Главният организатор на събитието Светослав Петров – главен мениджър на Футболен клуб „Добруджа“ е получил потвърждение от поканените.

На вратата своя рефлекс ще покажат Недко Недев и Свилен Симеонов. Най-опитен на терена ще бъде Никола Конанов – рекордьорът по мачове за „Добруджа“. Специално за вековния юбилей ще пристигнат тръгналите от „Добруджа“ към големия футбол Милен Петков и Галин Иванов, извелите отбора до седмо място в А група Венко Попов и Емил Равначки, головите машини от първата половина на 90-те Румен Стоянов и Петре Григораш. Жълто-зелените фенове отново ще могат да се насладят на играта на рекордьора по голове и астистенции за „Добруджа“ в А група Диян Божилов, дългогодишния капитан в елита Валентин Пейчев, Румен Славов, Светослав Кръстев, Атанас Стефанов – Баницата, Сергей Димитров, Валентин Ангелов, Минчо Кондов, Станислав Стоянов, Сашо Ангелов, Венцислав Желев, Димитър Василев, Димитър Недялков. Травми няма да позволят на Николай Тодоров – Кайзера и Симеон Чилибонов да влязат в игра, но те ще бъдат част от легендарния отбор на „Добруджа“. Рекордьорът по мачове за „Добруджа“ в А група Румен Боев няма да може да присъства, затова с неговия екип ще излезе синът му Александър. Светослав Петров също ще бъде на разположение на треньорите, чиито имена са много впечатляващи – Петър Жеков и Кольо Марков ще водят легендите на „Добруджа“. Почетните управленски функции в този мач ще поемат най-успешните ръководители на клуба – президентът Стефко Колев и вицепрезидентът Живко Жечев.

100-годишнината на футболен клуб „Добруджа“ ще бъде отпразнувана на 24 септември. Началото на тържествата ще бъде поставено в 13.00 часа в огледална зала „Нели Божкова“ с представяне на книгата „100 години футбол в Добрич“. Нейни автори са Илия Кишишев и Петър Петров. След това програмата ще продължи на стадион „Дружба“ от 17.00 часа. Първо ще се проведе церемонията по награждаване на заслужили ръководители, треньори и футболисти. Над 60 човека ще бъдат отличени от клуба и общината за приноса им към „Добруджа“, а най-добрите ще получат златни, сребърни и бронови значки от БФС. След това, в 17.30 часа, ще започне кулминацията на празника – звездният мач между легендите на „Добруджа“ и България.