Светльо Петров: Искам да видя повече от финта на Конана и по-малко от влизанията на Румен Славов (ВИДЕО)

Отборът на легендите на „Добруджа“ е подготвил тактически изненади за съперника в звездния мач, с който на 24 септември ще бъде отбелязана 100-годишнината на футбола в Добрич. Домакините ще излязат с двама централни нападатели и с трима стопери. Трима в състава ще бъдат с номер 5 на гърба – Сергей Димитров, Румен Славов и Сашо Ангелов. В атаката на „Добруджа“ пък ще има две легендарни деветки – Петре Григораш и Румен Стоянов.

Подготвили сме специален екип за мача за всеки с неговото име и с номера, с който е играл в „Добруджа“, обясни главният мениджър на Футболен клуб „Добруджа“ Светослав Петров.

Той организира празничното събитие със съдействието на общината. Светослав Петров изказа благодарност на кмета Йордан Йорданов за подкрепата, благодарение на която Добрич ще отбележи подобаващо вековния юбилей на футбола в града. Всички ангажименти, който Йордан Йорданов поеме, се спазват и това важи не само за честванията на 100-годишнината, но и за всичко останало, свързано с клуба, заяви Светослав Петров.

Към вече обявения състав на легендите на „Добруджа“ се присъединява още едно име от звездния набор 1971. Специално за мача от Англия ще се завърне вратарят Красимир Колев. Очаква се потвърждение от Атанас Георгиев.

В отбора на националите също има ново попълнение – бившият футболист на „Ботев“ (Пловдив), „Левски“ и „Локомотив“ (София) Ясен Петров. От състава обаче отпадат Георги Иванов – Гонзо и вратарят Йордан Господинов, поради служебни ангажименти.

Надявам се да видим повече от финта на Никола Конанов и по-малко от влизанията на Румен Славов, сподели шеговито Светослав Петров на пресконференцията, посветена на празничния мач. До последния в защитата Галин Иванов стигаха на един крак – след като са минали през Георги Мирчев, Венци Маринов, Румен Боев и Валентин Пейчев, спомня си той.

Шоуто ще започне в 17.00 часа на 24 септември с награждаване на 80 заслужили футболисти, треньори и деятели. Всички състезатели, излезли от школата на „Добруджа“, които са достигнали до мъжкия национален отбор на България, ще получат златната значка на БФС. В 17.30 часа ще бъде даден стартът на звездния мач между легендите на „Добруджа“ и бившите национали на България, водени съответно от треньорите Кольо Марков и Димитър Пенев. Входът за празника е свободен.