Лудогорец продължи впечатляващата си серия, новите “звезди” върнаха “орлите” на върха (видео)

Лудогорец надигра Арда с 2:0 в мач от 10-ия кръг на efbet Лига. В герои за орлите се превърнаха две от новите попълнения. Дан Битон откри резултата в 35-ата минута, а в 66-ата Мавис Чибота удвои.
Успехът върна разградчани на върха в класирането и увеличи на 17 официалните им мачове без поражение – 10 в първенството и 7 в Европа. SPORTAL.BG

Наставникът на орлите Станислав Генчев извърши доста промени в сравнение с 11-те, които започнаха срещу ЦСКА (Москва) през седмицата. Сисиньо, Форстър, Григоре, Баджи, Анисе, Марселиньо, Кешерю и Лукоки отстъпиха местата си на Икоко, Моци, Манолев, Дяков, Горалски, Жоржиньо, Битон и Чибота.

Разградчани осъществиха опасна атака още във втората минута, когато Вандерсон и Чибота комбинираха няколко пъти отляво, вторият бе блъснат в гърба от играч на гостите и падна в наказателното поле, претендирайки за дузпа, но реферът Ивайло Стоянов прецени, че контактът не е толкова сериозен, за да посочи бялата точка.

В следващите минути страничният съдия Георги Дойнов спря две опасни атаки на орлите с несъществуващи засади и трябва да е доволен, че те не завършиха с попадение, защото положенията щяха да предизвикат доста полемики.

В 14-ата минута Дан Битон изпълни великолепен пряк свободен удар, но нацели напречната греда.

След половин час игра Манолев проби и центрира от аутлинията, Вандерсон прескочи топката, но намиращият се зад него Чибота не бе подготвен за нея и не успя да я овладее на три метра фронтално срещу вратата.

Натискът на Лудогорец даде резултат в 35-ата минута, когато Битон стреля от 22 метра, Караджов не се намеси по най-добрия начин и топката влетя в мрежата му за 1:0.


След почивката Арда заигра по-добре в сравнение с първата част и създаде няколко добри възможности пред противниковата врата.

В 49-ата минута Горалски и Жоржиньо допуснаха груба грешка при разиграване на топката, което позволи на тима от Кърджали да организира контраатака. Гостите разиграха добре, а шутът на Аморим затрудни Ренан, но бразилският страж успя да избие в корнер.

В 61-ата минута Вандерсон, Манолев и Чибота разиграха добре в наказателното поле на гостите, последният стреля опасно от десетина метра, но Караджов се намеси добре и спаси. Пет минути по-късно Горалски пусна великолепно в “коридор” за Икоко, десният бек също центрира брилянтно към Чибота и нападателят разстреля от упор Караджов за 2:0.

В 76-ата минута Горалски изведе резервата Димо Бакалов сам срещу вратаря, но нападателят шутира в аут.

До края на двубоя Арда опита да вкара поне едно попадение и на няколко пъти имаше добри възможности, но футболистите на Стамен Белчев бъркаха при последния пас. В даденото от рефера триминутно продължение пък дошлият от Лимърпул Конър Рандал стреля мощно от 25 метра, но Ренан спаси.

ЛУДОГОРЕЦ – АРДА 2:0

1:0 Дан Битон 35
2:0 Мавис Чибота 66

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 22. Икоко, 30. Моци, 3. Недялков, 11. Манолев, 18. Дяков, 44. Горалски, 17. Жоржиньо, 8. Битон, 88. Вандерсон, 13. Чибота

АРДА: 1. Караджов, 20. Лозев, 24. Хасани, 5. Гаич, 22. Кръстев, 33. Сидоел, 8. Ховсепян, 30. Аморим, 15. Мартинс, 17. Коконов, 99. Василев