Арда взе важен успех след обрат над Етър (видео)

Отборът на Арда постигна важен успех в домакинството си на Етър в мач от 11-ия кръг на efbet Лига.
Арена на двубоя бе стадион “Локомотив” в Пловдив, като времето бе отлично за игра. След нулево първо полувреме, в което домакините бяха по-активни, зрителите на двубоя видяха три гола през втората част. Красимир Станоев (50) изведе етърци напред в резултата след безпощаден удар от дузпа, а Жоао Аморим (52) възстанови равенството. Илиас Хасани (61) направи пълен обрат за Арда.SPORTAL.BG

Кърджалии искаха бързо да се върнат на победния път след поражението от Лудогорец в миналия кръг. Още повече, че срещу тях застана разкъсваният от проблеми тим на Етър. “Болярите” имаха половин дузина контузени, като сред тях е и звездата и голмайстор на тима Даниел Младенов.
Арда е приятната изненада от началото на сезона. Възпитаниците на Стамен Белчев дават сериозна заявка за топ 6. За целта обаче те трябва задължително да вземат трите точки в подобни срещи.

Етър също оставяшя нелоши впечатления с игрите си от началото на кампанията. “Виолетовите” обаче показват колебания в гостуванията си и това отново си пролича днес.

В Арда единственият отсъстващ днес бе наказаният Елиша Сам.

Символичните домакини бяха близо до гола още в 3-ата минута, когато Спас Делев центрира отдясно, но негов съотборник не успя да засече. Буквално в ответната атака “виолетовите”, които днес са в бели екипи, стигнаха до положение, при което Крис Гади стреля, но топката нацели съотборника му Милчо Ангелов, който беше застанал пред вратата на Иван Караджов.

В 8-ата Жоао Аморим от Арда игра с глава, но ударът му беше слаб и стражът на Етър Христо Иванов улови с лекота. Кърджалии обаче много лесно стигаха до ситуации и в 9-ата пропуснаха нов шанс чрез Аморим. В тези минути тимът на Арда доминираше, като търновчани се бяха прибрали в своята половина. В 15-ата отново Аморим заплашваше “болярите”, но Иван Иванов блокира с тяло.

В 18-ата Христо Иванов показа рефлекс след шут на Румян Ховсепян от близко разстояние, като това беше най-добрия шанс за състава на Стамен Белчев до този момент. Около 20-ата минута владението на топката беше показателно за случващото се на терена – 84%:16% в полза на Арда. Играчите на Етър успяха да стигнат пак до наказателното поле на противника чак в 27-ата минута, когато даже изпълниха корнер.

За известен период етърци успяха да ограничат опасните атаки на съперника и чист възможност за Арда пред вратата на Иванов нямаше до 43-ата минута, когато пак Аморим получи възможност да стреля, но не го направи добре. И от нищото Етър можеше да поведе в 45-ата минута. Тогава Ивайло Димитров се освободи в наказателното поле и насочи топката в десния ъгъл на Караджов, но стражът спаси.

В 48-ата минута добра контраатака на Етър доведе до извеждането на чиста голова позиция на Ивайло Димитров. Нападателят бе застигнат от Дарко Глишик, който задържа своя противник за шортите. Това бе достатъчно на Димитров да падне в наказателното поле, а главният съдия да отсъди дузпа. С изпълнението й се нагърби Красимир Станоев, който отправи безпощаден удар под горната греда.

Радостта на Етър продължи твърде кратко. Само две минути по-късно Жоао Аморим възстанови равенството. Деян Лозев преодоля Крум Стоянов, след което центрира в наказателното поле, а там Аморим подложи крак, пращайки топката в мрежата.

В 61-ата минута Дарко Глишик стреля опасно покрай вратата на Етър. В 61-ата минута Дарко Глишик можеше да вкара втори гол във вратата на Етър. Силният му шут обаче намери тялото на защитник в бяло и излезе в ъглов удар. От корнера футболистите на Арда се възползваха по най-добрия начин. Центрирането от ъгловото флагче намери Илиас Хасани в наказателното поле, а защитникът просто постави крака си, за да прати топката във вратата.
В 84-ата минута етърци бяха близо до това да изравнят резултата. Крис Гади засече с глава центриране от ъглов удар, но топката премина на сантиметри покрай левия страничен стълб.

efbet Лига, 11 кръг:

АРДА – ЕТЪР 2:1
0:1 Станоев (50 д)
1:1 Аморим (52)
2:1 Хасани (67)

Стартови състави:

АРДА: Иван Караджов, Конър Рандал, Зоран Гаич, Илиас Хасани, Дарко Глишик, Емил Мартинов, Румян Ховсепян, Спас Делев, Деян Лозев, Жоао Аморим, Радослав Василев

ЕТЪР: Христо Иванов, Здравко Илиев, Александър Дюлгеров, Иван Иванов, Крум Стоянов, Ерол Дост, Красимир Станоев, Крис Гади, Светослав Ковачев, Милчо Ангелов, Ивайло Димитров

Стадион: “Локомотив”, Пловдив
Съдия: Георги Димитров
Начало: 17:30 часа