Скоростният Локомотив премина транзит и през гара “Търново”

Локомотив (Пловдив) записа четвърти пореден успех в efbet Лига, след като се наложи с убедителното 5:0 над Етър във Велико Търново. Ален Ожболт (4) изведе пловдивчани напред в резултата, а Димитър Илиев (38) удвои. Отново капитанът на Локо бе точен в добавеното време на първата част, отбелязвайки от дузпа. Стивън Езе (71) също се разписа във вратата на Христо Иванов. Нигериецът бе точен и в 88-ата минута след неубедителна намеса на вратаря на Етър. Локомотив вече е в серия от четири поредни победи и пет мача, в които не познава вкуса на загубата. Последното поражение дойде на 24-и август, когато Локо загуби визитата си на Левски с 0:1 на “Герена”. С успеха си днес “смърфовете” се изравниха по точки с втория в класирането Левски и дръпнаха със седем точки пред ЦСКА-София, който е и с мач по-малко. В следващия кръг Локомотив ще приеме “червените” на “Лаута”, а мачът ще бъде от огромно значение и за двата тима. SPORTAL.BG

 

Локомотив е с най-резултатното нападение в елита от началото на сезона. Пловдивчани имат 32 отбелазани гола в 12 срещи, което прави средно по 2.66 гола на мач.

Статистиката също е на страната на “смърфовте”. В досегашните 53 мача между тези отбори в елита Локо има 25 победи, срещу 17 загуби и 11 равенства.

Днес Етър не можеше да разчита на контузените Даниел Младенов, Флорент Боджадж, Никола Колев и Иван Петков, докато в състава на пловдивчани нямаше футболисти с травми.

Мачът започна повече от добре за Локомотив (Пловдив). “Смърфовете” поведоха още в 4-ата минута с гол на Ален Ожболт. Нападателят получи добро подаване от капитана на пловдивчани Димитър Илиев, след което стреля към вратата. Стражът на Етър Христо Иванов плонжира, но топката мина под тялото му.

В 11-ата минута Димитър Илиев надигра Иван Иванов, след което си освободи място за удар, но стражът на Етър улови. В следващите минути двата отбора не създадоха голови положения пред противниковата врата, а битката бе главно в средата на терена. В 35-ата минута Светослав Ковачев стреля към вратата на Мартин Луков, но вратарят улови без никакви проблеми.

В 38-ата минута преднината на Локомотив бе удвоена с гол на Димитър Илиев. Парвиз Умарбаев проби по левия фланг, след което пусна подаване към Ален Ожболт. Нападателят пое и отклони към свободния Димитър Илиев, който с удар от движение прати топката за втори път във вратата на Етър.

В добавеното време на първата част пловдивчани получиха правото да изпълнят и дузпа. Димитър Илиев нахлу остро в наказателното поле и бе съборен в гръб от Здравко Илиев. Главният съдия посочи бялата точка, а зад топката застана потърпевшият капитан на “смърфовете”. Димитър Илиев реализира хладнокръвно, пращайки Христо Иванов в обратния ъгъл, а Локомотив се оттегли на почивка с преднина от три гола.

В 49-ата минута Диниш Алмейда игра с глава в наказателното поле, а топката стигна до голмайстора Ален Ожболт. Нападателят обаче не успя да насочи удара си в очертанията на вратата. В 59-ата минута Луков улови удар по земята на Христофор Хубчев. В 62-ата минута стражът на Локомотив се намеси по блестящ начин при удар с глава на Ерол Дост. Вратарят на “смърфовете” изби с една ръка опасният изстрел, насочен под гредата.

В 68-ата минута Милош Петрович напусна терена принудително, а мястото му бе заето от Петър Витанов. Две минути по-късно шут на Георги Илиев попадна в ръцете на Христо Иванов. В 71-ата минута Локомотив заби четвърти юмрук на Етър. Този път Стивън Езе се разписа за “смърфовете”, след като засече центриране на Умарбаев от корнер към втора греда.

В 75-ата минута Луков показа добър рефлекс при удар на Румен Руменов, насочен в долния десен ъгъл. Минута по-късно преднината на Локомотив (Пловдив) можеше да бъде 5:0, но Ален Ожболт се отчете със сериозен пропуск. Прекрасен пас на Димитър Илиев изведе нападателя очи в очи с Христо Иванов, но словенецът стреля покрай вратата. В 77-ата минута Александър Дюлгеров стреля в аут с глава.

В 88-ата минута Стивън Езе вкара втория си гол в мача, като огромна заслуга за него има неубедителната намеса на вратаря Христо Иванов. Стражът не успя да улови центриране, изпускайки топката, а връхлитащият Езе не пропусна от удобна позиция за крайното 5:0.

efbet Лига, 12 кръг:

ЕТЪР – ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 0:5
0:1 Ожболт (4)
0:2 Д. Илиев (38)
0:3 Д. Илиев (45+1 д)
0:4 Езе (71)
0:5 Езе (88)

Стартови състави:

ЕТЪР: Христо Иванов, Александър Дюгеров, Здравко Илиев, Ивайло Димитров, Иван Иванов, Красимир Станоев, Крис Гади, Румен Руменов, Светослав Ковачев, Яни Пехливанов, Христофор Хубчев

ЛОКОМОТИВ: Мартин Луков, Стивън Езе, Диниш Алмейда, Дейвид Малембана, Милош Петрович, Парвиз Умарбаев, Бирсент Карагарен, Георги Илиев, Димитър Илиев, Ален Ожболт, Момчил Цветанов

Стадион: “Ивайло”, Велико Търново
Съдия: Петър Костадинов
Начало: 17:30 часа