Лудогорец е респектиращ, но Левски не се страхува

Лудогорец срещу Левски. Това е голямото дерби в 12-ия кръг на родното първенство и един от най-чаканите сблъсъци през сезона. Двата тима са на първите две места в класирането и това прави мачът помежду им още по-важен. В момента разградчани имат точка преднина след серия от 4 победи. “Сините” пък спечелиха последните си три мача, в които допуснаха само едно попадение.SPORTAL.BG

Лудогорец е в отлична форма и го доказа през седмицата с убедителния успех с 3:0 над Ференцварош в Лига Европа. “Орлите” са лидери в групата си и играят сполучливо на няколко фронта. Левски обаче не се плаши от класата на съперника. Отборът на Петър Хубчев придобива все по-приятен за феновете си облик и резултатите в последните седмици са обнадеждаващи.

Добрата новина за Лудогорец е, че бранителят Сисиньо е възстановен след травмата, получена в Будапеща. Очаква се той да е титуляр довечера. От първата минута ще започне и героят срещу Ференцварош Рафаел Форстър. Другите защитници в състава на Станислав Генчев ще са Драгош Григоре и Антон Недялков. Пред тях ще действат Анисе Абел и Стефан Баджи, а бразилското трио Жоржиньо, Марселиньо и Вандерсон ще захранва с пасове головата машина Клаудиу Кешеру.

Левски ще играе по-прибрано и ще разчита на бързината на нападателите си. Тримата основи офанзивни футболисти на “сините” – Станислав Иванов, Найджъл Робърта и Паулиньо имат общо 16 гола, което загатва за постоянство. Хубчев ще заложи на изпитаната двойка дефанзивни халфове Кали Тиам и Мартин Райнов, а малко пред тях ще действа Филише Нашименто. Защитата пред вратаря Милан Миятович ще сформират Живко Миланов, Янис Каргас, Холмар Ейолфсон и Иван Горанов.

Левски няма нито една победа в последните си 10 гостувания на Лудогорец. Разградчани и в момента имат най-стабилната защита в първенството с едва 4 инкасирани попадения. Те ще се опитат да продължат серията си без допуснат гол на собствен терен от старта на първенството.

Общо в елита двата отбора са се срещали 26 пъти, като балансът е 16 победи за Лудогорец, 6 равенства и само 4 успеха за Левски. В Разград “сините” са печелили веднъж.

efbet Лига – 12-и кръг:

ЛУДОГОРЕЦ – ЛЕВСКИ

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): П. Илиев; Сисиньо, Григоре, Форстър, Недялков; Анисе, Баджи; Жоржиньо, Марселиньо, Вандерсон; Кешерю
Старши треньор: С. Генчев
ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Миятович; Ж. Миланов, Каргас, Ейолфсон, И. Горанов; Райнов, Тиам; С. Иванов, Нашименто, Паулиньо; Робърта
Старши треньор: П. Хубчев

СЪДИЯ: Георги Кабаков
СТАДИОН: “Лудогорец Арена”
НАЧАЛО: 20:15 часа