Гришо с лек жребий на Олимпиадата, Пиронкова се натресе на кошмара си

Димитров отново играе с поляка Лукаш Кубот, Цвети стартира с Цибулкова

Григор Димитров изтегли лек жребий и ще стартира срещу поляка Лукаш Кубот на олимпийския турнир по тенис в Лондон, докато Цветана Пиронкова нямаше късмет и се натресе на кошмара си Доминика Цибулкова.

Любопитното е, че Гришо и Кубот се срещнаха за първи път миналата седмица, когато в 1/4-финал в Гщаад (Швейцария) българинът разби поляка с 6:3, 6:2. 30-годишният Кубот е под номер 73 в класацията на АТР в момента,БЛИЦ

На старта в Лондон Цвети Пиронкова пък ще се изправи срещу кошмара си Доминика Цибулкова. Именно 13-ата в света елиминира българката при първото й участие на олимпийски игри – в Пекин през 2008 година. Тогава Цвети се справи с първата си съперничка на старта, но във втория кръг срещна Цибулкова, която я отвя с 6:2, 6:2.

Сега Пиронкова ще търси реванш, въпреки че никога не е побеждавала Цибулкова, от която има 5 загуби. Ако стори чудото в Лондон, след това Цвети ще има за съперничка Флавия Пенета (Италия) или Сорана Кирстеа (Румъния).

Срещите от тенис турнира започват в събота на кортовете на “Уимбълдън”. Както е известно, Цвети и Гришо се надяват да получат “уайлд кард” и да участват и при смесените двойки в Лондон 2012.