Младите “лъвчета” трябва да затвърдят доброто начало

Младежкият ни национален отбор до 21 години стартира обнадеждаващо участието си в квалификациите за Евро 2021. В първите си два мача момчетата на селекционера Александър Димитров разгромиха с 4:0 като гост Естония и направиха нулево равенство в София срещу фаворита в групата Русия. Днес на българите им предстои нов труден тест – двубой със Сърбия. Ако спечелят, младите “лъвчета” ще дадат сериозна заявка за класиране на еврофиналите.SPORTAL.BG

Мачът е от 19:00 часа на стадион “Славия”. Очаква се атаката на България да води Тонислав Йорданов, а зад него да действа триото Мартин Минчев, Светослав Ковачев и Станислав Иванов. Лъчезар Котев и Илия Юруков пък ще са двойката вътрешни полузащитници.

“Не искам да говорим за фаворити. Преди да заминем за Естония, ви казах, че си гледаме мач за мач, правим изводи от това, което се е случило. Търсим да поправим грешките и се подготвяме спрямо следващия съперник”, заяви Александър Димитров и добави, че най-силната страна на българския тим е добрият колектив.

Сърбите пристигнаха с нов селекционер. Това е Илия Столица, който замени освободения от поста Ненад Милованович. Западите ни съседи започнаха кампанията си със загуба от Русия (0:1) и равенство срещу Латвия (1:1). Те ще бъдат без контузения Алекса Терзич от Фиорентина и Филип Стеванович от Партизан, който бе повикан в състава до 19 години.

Квалификации за Евро 2021 (U21) – група 5:

БЪЛГАРИЯ – СЪРБИЯ

Вероятни състави:

БЪЛГАРИЯ: Д. Наумов, И. Турицов, П. Христов, А. Петков, В. Попов, Л. Котев, И. Юруков, С. Ковачев, М. Минчев, С. Иванов, Т. Йорданов
Селекционер: А. Димитров
СЪРБИЯ: М. Илиев, Маркович, Павлович, Машович, Нишич, Николич, Н. Петрович, Л. Илич, Аджич, Йоввелич, Ступаревич
Селекционер: И. Столица

СЪДИЯ: Г. Круашвили (Грузия)
СТАДИОН: “Славия”, София
НАЧАЛО: 19:00 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Класиране в групата:
1. Полша 6 т.
2. България 4 т.
3. Русия 4 т.
4. Латвия 1 т.
5. Сърбия 1 т.
6. Естония 0 т.