Европейски квалификации: падна първият гол за днес

Днес предстоят нова порция мачове от 7-ия кръг на европейските квалификации. По терените на Стария континент ще се изиграят нови 8 мача от 3 групи. Първият мач за деня – този между Грузия и Република Ирландия, завърши 0:0.
Големите сили Испания и Италия пък имат шанс да подпечатат официално визите си за Евро 2020.SPORTAL.BG

В група “F” Испания до момента е с пълен актив от 6 победи от 6 мача. Днес “Ла Фурия” се изправя срещу Норвегия в Осло. Играчите на Роберт Морено ще търсят нов успех, който да им гарантира, че ще завършат на едно от първите две места в групата и ще играят на еврофиналите. Домакините обаче също нямат право на грешка, ако искат да се доберат поне до второто място, което също дава право на участие на европейското догодина.

Междувременно в тази група има още две срещи. Румъния гостува на Фарьорски острови, а Швеция ще пътува до Малта. И в двата мача гостите се надяват да вземат лесни победи и да продължат битката помежду си за второто място.

В група “J” положението е доста сходно. Италия е с пълен актив и с нова победа ще си гарантира участие ва Евро 2020. При определени обстоятелства “Скуадра адзура” може да си уреди виза за еврофиналите дори с равенство в домакинството си на Гърция, но за целта Армения трябва да загуби в гостуването си на Лихтенщайн. В по-ранните мачове пък Босна и Херцеговина приема Финландия и ще търси задължителни три точки, за да запази поне теоритични шансове да измести скандинавците от второто място в крайното класиране.

Другите два мача днес са от група “D”, която също е доста завързана. Там разликата между първите три отбора е само 3 точки. Големият сблъсък в нея днес е между втория Дания и третия Швейцария. В най-ранния двубой за деня пък Грузия приема Ейре в Тбилиси. Грузинците теоритично също остават в играта за класиране напред, така че ще направят всичко възможно да объркат сметките на водача в класирането в групата и да измъкнат победата.

Мачовете днес:

Приключил:
Грузия – Ейре 0:0

В момента

Дания – Швейцария 0:0

Фарьорски острови – Румъния 0:0

Босна и Херцговина – Финландия 2:0
1:0 Хайрович (29′)
2:0 Пянич (37′ д.)

От 21:45 часа

Норвегия – Испания

Малта – Швеция


Лихтенщайн – Армения


Италия – Гърция