Евроквалификациите продължават, стават ясни още участници на Евро 2020

Квалификациите за Евро 2020 продължават и днес с поредна порция вълнуващи мачове от групи С, Е, G и I.SPORTAL.BG
Внимание приковава двубоят в Кардиф между Уелс и Хърватия от група Е. В другия мач от групата Унгария приема аутсайдера Азербайджан.
“Драконите” са изправени до стената, след като вървят четвърти със 7 точки и мач по-малко, докато съперникът им е лидер с 13 и върви уверено към финалите.
Друг интересен двубой с българско участие е този в Талин между Естония и Германия. Главен съдия на мача ще бъде родният рефер Георги Кабаков, който ще предвожда българска бригада. В другия мач от тази група С Беларус приема Холандия. Бундестима и “лалетата” нямат право на грешки, като вървят с равен брой точки – по 12, на върха във временното класиране и по всичко изглежда, че ще се класират на Евро 2020.
В група G Полша също може да направи мощна крачка към финалите в днешното домакинство срещу Северна Македония. В другия мач от групата Словения приема Австрия. Гостуващият тим ще се опита да не си тръгне с празни ръце, за да остане в битката за второто място, което в момента заема Австрия. Словения също има шанс и се очертава изключително оспорван двубой.
В група I  първото място вече е решено и то бе заето от Белгия. Така борбата ще бъде за втората позиция. Русия има нужда от само точка срещу Кипър като гост, за да си осигури класирането.
От 16 часа
Казахстан – Белгия
Беларус – Холандия

Унгария – Азербайджан

Кипър – Русия

Шотландия – Сан Марино

От 21,45 часа

Естония – Германия

Уелс – Хърватия

Полша – Северна Македония

Словения – Австрия

SPORTAL.B

Спортни новини