Новият треньор на ЦСКА прикова вниманието с тези думи ВИДЕО

Новият старши треньор на ЦСКА Милош Крушчич изрази плановете си за дългосрочна работа начело на “червените”. Сърбинът даде интервю за „Домът на футбола” по Диема Спорт. Спецът прикова вниманието с изказването, че иска да води ЦСКА минимум 5 години. БЛИЦ

През лятото Крушчич бе привлечен в спортно-техническия щаб на ЦСКА като анализатор, но много бързо показа, че иска по-централна роля в треньорското ръководство. Често даваше указания от тъчлинията, вместо Люпко Петрович, и затова за мнозина не бе изненада решението на Гриша Ганчев да му повери диригентската палка след оставката на сръбския специалист.

“Получих шанс след напускането на Люпко и ще дам всичко от себе си да успеем. Гриша Ганчев ми се довери, усещам подкрепа от всички в клуба. Моите планове са да остана минимум 5 години в ЦСКА. Естествено, това зависи и от резултатите, но аз съм оптимист”, коментира Крушчич.

Winbet – победата е емоция! (18+)

Според сръбския специалист проблеми в ЦСКА няма и бъдещите резултати ще го докажат. “Условията тук са великолепни, нищо не ме притеснява. Преди 5-6 г. съм работил в България, бях помощник на Люпко в Литекс. Адаптирах се бързо, манталитетът ви е сходен с нашия”, добави новият треньор на “червените”.

Той си е поставил амбициозната задача да изгради разпознаваем стил, както и отборът да играе добър и успешен футбол.

“От Люпко съм научил много, но всеки треньор има свои идеи. Схемата на игра зависи от играчите, тя може да се променя в зависимост от съперника. Разчитам на всички футболисти в отбора. Целта пред нас си остава шампионската титла независимо от изоставането в точките”, добави Крушчич.

Той очаква труден двубой с Локомотив (Пловдив), но се надява ЦСКА да спечели – “Съперникът ни спечели доста мачове, освен това играе много добре. Има уважение, но не и притеснение.”