Броени часове остават до откриването на Олимпийските игри в Лондон

Лондон. След седем години на подготовка броени часове делят Лондон от церемонията по откриването на Летните Олимпийски игри. Очаква се спектакълът да бъде проследен по телевизията от около един милиард души по целия свят.
Организаторите обещават едни от най-вълнуващите Игри в историята. Столицата на Великобритания е домакин на Олимпиада за трети път. Преди това Олимпийски игри е имало в Лондон през 1908 и 1948 година,focus-sport
Ще бъдат раздадени 302 комплекта медали в 26 вида спорт. За олимпийска титла ще се борят над 10 000 атлети от 205 държави.
Церемонията по откриването е озаглавена „Остров на чудесата”. Грандиозното шоу ще бъде съпроводено от изкуствен дъжд и от звъненето на 23-тонна камбана.
Освен актьори в шоуто ще бъдат задействани различни животни, включително кози, крави, овце, кокошки, гъски, коне и кучета. В същото време сценарият на церемонията се държи в тайна.
Празничният ден в Лондон започна с камбанен звън. Камбаните на „Биг Бен” звъняха в продължение на три минути, което се случва за първи път след погребението на крал Джордж VI.
В заключителния ден на олимпийската щафета факелът с олимпийския огън бе качен на кралската баржа „Глориана” , плаваща по река Темза.
Щафетата ще приключи тази вечер със запалването на огъня на Олимпийския стадион. Все още се пази в тайна името на човека, който ще бъде удостоен с честта да запали огъня.
На церемонията по откриването ще присъстват около 80 000 души, сред които британската кралица Елизабет II, политици и звезди и шоубизнеса от цял свят.
Кралицата и принц Филип ще бъдат домакини на прием в Бъкингамския дворец за чуждестранните държавни и правителствени ръководители. След приема всички ще се насочат към Олимпийския парк.