Ботев (Пд) отново не победи (снимки+видео)

Ботев (Пловдив) отново не победи и вече в седем мача не познава вкуса на успеха! Във втория мач на “канарчетата” под ръководството на Ферарио Спасов тимът завърши наравно 1:1 с Арда (Кърджали). Пловдивчани могат да съжаляват, че не се поздравиха с трите точки, за което голяма заслуга има и стражът на гостите Иван Караджов, който се отчете с няколко добри спасявания в края на мача. Фернандо Виана изведе Ботев напред в резултата с гол в 63-ата минута. Радостта на “жълто-черните” продължи доста кратко и Иван Коконов изравни две минути по-късно.SPORTAL.BG

Второто завъртане в редовния сезон на родното първенство започна за Ботев (Пловдив) с домакинство на Арда. Срещата беше изключително важна и за двата отбора. “Канарчетата” се намират на предпоследното 13-о място, но от клуба декларираха, че не се се отказали да преследват класиране в Топ 6.

В дебюта на новия наставник Ферарио Спасов Ботев надигра шампиона Лудогорец, но загуби злощастно с 0:1. Тимът действаше с много желание и агресия – нещо, което не се забелязваше при Желко Петрович. Арда също не е в добър период. Преди днешния мач новакът в елита допусна поражения в три от последните си 4 мача, а на чужд терен триумфира за последно в края на август – 3:2 срещу Славия.

Ботев отново заложи на младите. Цели петима юноши попаднаха в групата за двубоя, като Станислав Шопов и Димитър Тонев бяха. В игра през второто полувреме се появи и Атанас Стоименов. Александър Тонев и Антонио Вутов са контузени, което ограничи опциите в атака за Ферарио Спасов. Там действаше Фернандо Виана, подпомаган от Тодор Неделев, Марко Перван и Димитър Тонев, който впечатли срещу Лудогорец.

Стамен Белчев все още не може да разчита на Михаил Александров и Спас Делев. Дарко Глишич също не попадна в групата за мача. Аатаката водеше Радослав Василев, а през второто полувреме се появи и Илиша Сам.

На старта на сезона Арда и Ботев направиха нулево равенство. Дебютът на кърджалийци в елита беше съпътстван от проливен дъжд, който отложи мача с 24 часа. В доиграването на следващия ден съперниците не успяха да си отбележат попадения.

При победа днес пловдивчани щяха да се изравнят по точки с Царско село и Ботев (Враца), а освен това щяха да настигнат Дунав и Етър. Успех на Арда пък щеше да позволи на тима от Кърджали да задмине Славия и да се изравни с Черно море и Берое.

В 13-ата минута Ботев (Пловдив) имаше страхотна възможност да открие резултата. Тодор Неделев центрира от корнер, а в наказателното поле Димитър Пиргов изпревари Зоран Гаич и нанесе удар с глава, който премина покрай гредата. Две минути по-късно Станислав Шопов пусна добро извеждащо подаване към Фернандо Виана. Бразилецът избяга от защитата на Арда, но стреля слабо и Иван Караджов нямаше проблеми да блокира удара.

В 24-ата минута и тимът на Арда погледна в предни позиции. Радослав Василев се възползва от грешка на “канарчетата” при изнасянето и шутира силно към вратата на Янко Георгиев. Изстрелът на нападателя премина на сантиметри от десния страничен стълб. В 32-ата минута Янко Георгиев успя да избие с една ръка мощен удар на Матеус Леони от далечна дистанция, който бе насочен право в горния ляв ъгъл.

В 36-ата минута Станислав Шопов опита да изпроси дузпа за Ботев, строполявайки се в наказателното поле при единоборство за топката с Румян Ховсепян. Главният съдия Драгомир Драганов показа жълт картон на младока, който не протестираше по никакъв начин срещу съдийското решение. Така първото полувреме завърши при нулево равенство.

В 52-ата минута Фернандо Виана поиска дузпа за Ботев, след като бе съборен при сблъсък със стража Иван Караджов. Вратарят на Арда обаче игра първо с топката. Ботев поведе в резултата с гол на Фернандо Виана в 63-ата минута, който превърна добро центриране на Филип Филипов от десния фланг в прекрасно попадение с глава. Радостта на “канарчетата” обаче трая доста кратко, след като Иван Коконов успя да изравни. Топката попадна с голяма доза късмет след удар на Деян Лозев в краката на Коконов, който бе непокрит на втора греда от Кристиан Димитров и от няколко метра разстояние не пропусна. Последва нов опасен шут към вратата на Георгиев. Този път Илиша Сам можеше да отбележи, но стреля силно в аут. В 78-ата минута Иван Караджов спаси вратата си и равенството при удар на Марко Перван с глава от няколко метра. Кристиан Димитров на втора греда върна много добре топката към своя съотборник, който не успя да нанесе силен удар.

В 88-ата минута Атанас Стоименов центрира на главата на Фернандо Виана, който се пребори във въздуха с Илиас Хасани, стреля към вратата, но Караджов за пореден път бе на висота и блокира удара, запазвайки и крайния резултат – 1:1

efbet Лига – 14 кръг:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) – АРДА (КЪРДЖАЛИ) 1:1
1:0 Виана (63)
1:1 Коконов (65)
 

Стартови състави:

БОТЕВ: Янко Георгиев, Филип Филипов, Кристиан Димитров, Димитър Пиргов, Лазар Марин, Лъчезар Балтанов, Марко Перван, Димитър Тонев, Тодор Неделев, Станислав Шопов, Фернандо Виана

АРДА: Иван Караджов, Зоран Гаич, Илиас Хасани, Матеус Леони, Конър Рандал, Дарен Сидоел, Деян Лозев, Жоао Аморим, Румян Ховсепян, Радослав Василев, Иван Коконов

СЪДИЯ: Драгомир Драганов
СТАДИОН: “Ботев 1912”
НАЧАЛО: 16:00 часа

ГАЛЕРИЯ