Светът е Олимпиада !!! (ФОТО)

Тридесетото издание на Летните олимпийски игри вече е факт. Бляскавата церемония, която се провежда на лондонския “Олимпийски стадион” може да наблюдавате пряко по БНТ и olimpiada.bnt.bg. В нея ще вземат участие приблизително 15 000 доброволци, а самото провеждане ще струва близо 36 милиона евро.

По-малко от час до началото на церемонията по откриването на летните олимпийски игри над Лондон имаше въздушен парад, в който участваха самолети от пилотажната група “Червени стрели”. Те оставиха зад себе си в небето шлейф с цветовете на националния флаг “Юниън Джек” – червено, синьо и бяло. Маршрутът на въздушния парад започна в източен Лондон, където е разположено олимпийското село. След това самолетите на “Червените стрели” на британските кралски военно-въздушни сили се понесоха към олимипйския стадион, а след това пресякоха небето над центъра на Лондон.

Родната ни делегация излезе 31-ва, а нейн знаменосец бе рекордьорът Йордан Йовчев. Българските спортисти разполагаха с подкрепата на президента Росен Плевнелиев, който енергично махаше с ръце от трибуните на Олимпийския стадион.

Припомняме, че Олимпийските игри в Лондон ще се проведат от днес до 12-ти август. В тях ще участват точно 10 490 спортисти от 204 държави

Галерия