Още отбори са готови за последната крачка към Евро 2020

Днес предстоят нови 8 мача от квалификациите за Евро 2020, а след тях още отбори ще си осигурят място на финалите. SPORTAL.BG

В група “D” Швейцария приема Грузия и не може да си позволи грешна стъпка. “Кръстоносците” са на точка зад лидерите Ейре и Дания и могат да се класират още днес, ако победят, а в същото време датчаните се препънат срещу Гибралтар. Швейцария вече се наложи с 2:0 в Тбилиси, а Грузия ще играе само за честта си. Задачата на Дания изглежда още по-лесна. “Червеният динамит” има гарантирано участие на плейофите, но се цели в директна квота. Тя може да стане факт при очаквания успех срещу Гибралтар в съчетание с евентуална загуба на Швейцария.

В група “F” водачът Испания посреща Малта, след като още през октомври потвърди и на теория класирането си за еврофиналите. Възловият мач е Румъния – Швеция, който се явява пряк дуел за второто място. Румънците ще загубят шансовете си при загуба в Букурещ, а подобен изход от срещата ще означава, че “тре кронур” си гарантира място на Евро 2020. Равенството ще запази интригата до последния кръг и ще позволи на Норвегия също да се намеси в битката за втората позиция. Норвежците изостават с 4 точки от шведите и 3 от румънците, но днес ще стопят разликата с поне един от двата тима, ако победят у дома Фарьорските острови.

В група “G” Италия вече се класира и със сигурност ще завърши на първо място. “Скуадра адзура” ще гостува на Босна и Херцеговина, като мачът в Зеница е от огромна важност за домакините. Те са на 4-а позиция, но още имат крехки надежди за класиране. За целта се нуждаят от задъжлителна победа и в същото време ще се надяват Финландия да сбърка у дома срещу Лихтенщайн. Финландия държи съдбата си в сосбствените си ръце и с победа днес може да си гарантира място на еврофиналите за първия път в своята история. В ранния мач от групата Армения излиза срещу Гърция. Арменците са в ситуацията на Босна и Херцеговина – трябва им победа и в същото време грешна стъпка на Финландия, за да останат в играта. Гърция няма шансове за класиране.

Квалификации за Евро 2020, 9-и кръг:

Група “D”:

Дания – Гибралтар

Швейцария – Грузия

Група “F”:

Норвегия – Фарьорски острови

Румъния – Швеция

Испания – Малта

Група “J”:

Армения – Гърция

Финландия – Лихтенщайн

Босна и Херцеговина – Италия

ЕВРО 2020

9 кръг, петък 15 ноември

Испания
21:45предстои

Малта

КЛАСИРАНЕ
ЕВРО 2020 М П Р З Г точки
1 Испания Испания
8
6
2
0
19:5 (14)
20
2 Швеция Швеция
8
4
3
1
18:9 (9)
15
3 Румъния Румъния
8
4
2
2
17:8 (9)
14
4 Норвегия Норвегия
8
2
5
1
13:10 (3)
11
5 Малта Малта
8
1
0
7
2:18 (-16)
3
6 Фарьорски острови Фарьорски острови
8
1
0
7
4:23 (-19)
3

Още по темата