Европейският шампион ще се бори за място на финалите

Днес започват срещите от последния 10-и кръг на европейските квалификации. За два отбора това е последен шанс да намерят място сред финалистите. Един от тях е и настоящият европейски шампион Португалия, който няма право на грешка в гостуването си на Люксембург. Победа на Кристиано Роналдо и компания ще им гарантира класиране като втори отбор в група “В”. Всякакъв друг резултат обаче може да обърка сметките на “Мореплавателите”, особено ако Сърбия победи Украйна.SPORTAL.BG

Днес и България играе последния си мач в група “А”. Там всичко е яSсно и Англия и Чехия вече се класираха на еврофиналите. “Трикольорите” ще играят само за честта си пред празните трибуни на “Васил Левски” срещу Чехия. Нашите момчета ще опитат да спрат серията си без победа и поне да се отлепят от дъното в групата. В другия мач Косово приема Англия.

В група “Н” също няма интрига. Франция и Турция продължават напред и единствено ще е любопитно кой ще завърши на първото място. Днес “Петлите” гостуват на Албания, а южните ни съседи играят в Андора. Третата среща в групата пък противопоставя Молдова и Исландия в мач без значение.

Европейски квалификации, 10 кръг:

От 16:00 часа:

Сърбия – Украйна

Люксембург – Португалия

От 19:00 часа:

България – Чехия

Косово – Англия

От 21:45 часа:

Молдова – Исландия

Андора – Турция

Албания – Франция