Венци Стефанов: Пенев и Бербатов не стават за БФС, Лечков явно е туристическа агенция

Президентът на Славия Венци Стефанов внесе нови разяснения по отношение на получилия се скандал с Йордан Лечков затова кой е временно управляващият БФС. Според Стефанов бившият легендарен нападател лъже и че е подписал оставката си, тъй като “тогава се кандидатираше за кет на Сливен”.DSPORT.BG

Стефанов коментира и темата за нов президент на БФС като остро разкритикува евентуални кандидатури на Любо Пенев и Димитър Бербатов.

“Избран е Михаил Касабов. Всички взехме решението, включително и той (Лечков). Ако той не се е подписал, това говориж лошо за него. Единодушно е. Той не казва истината. Тогава се кандидатираше за кмет на Сливен и не можеше да бъде на двете места. Затова си подаде оставката”, каза Стефанов пред bTV.

“Всички решихме. В момента подписва Касабов, защото той е вписан като вицепрезидент. Лечков оспорва това в съда. Лечков е определен за отговорник на националния отбор. Вижте къде е националният отбор.”

А по повод думите на Лечков, че той се грижи за пътуванията на отбора, Стефанов коментира: “Не знаех, че е туристическа фирма. Предполагам, че със съветите си, изискването си към треньорите, състезателите, както го прави Емил Костадинов, в момента е в Турция с U19.”

“Беше да се изпоти (Лечков на тренировките б.р.). Трябва да видим какво се получава.”

Относно оттеглянето на Ивелин Попов, босът на Славия коментира: “Капитанът на националния отбор си е прав, не иска да му се качват на главата. Всички са началници. Момчето има сърце и дупе. Явно му е писнало.”

Стефанов бе откровен и в мнението си за случилото се с расисткия скандал на мача с Англия. “Стопроцентова постановка. Кой я подготви, да кажат компетентните органи. Сред привържениците на Славия няма такива артисти.”

“Дали са имали специална протекция не мога да кажа. Но че някой е подготвил това нещо, е повече от ясно. В момента в България всеки разбира от футбол, всеки иска да е президент на футболния съюз.”

“Слушам хиляди, има си едни редовни, които от много години искат да станат шефове на БФС. Няма да се учудя, ако Йоло Денев и той се кандидатира.”

“Емил (Костадинов) е кротък човек, би ставал за такъв, но той не обича да се навежда.”

“Любо (Пенев) е добро момче, играе хубав тенис, разбира от футбол, но тук има голямо чувство за отговорност.”

А какво смята за кандидатура на Бербатов? “Митко много отгоре гледа на всичко, той е голямата работа. Тук трябва човек, който обича футбола, обича децата. Това нещо иска един човек, доказан, че може да създава.”

“Защо уважавам Борислав Михайлов? С авторитета си, с визията си, с контактите си направи България от много малко популярна във футбола, с много кадри в УЕФА.”

“Борислав Михайлов се справя. Всички негативни се преписват на него.”

Стефанов бе попитан и за казуса с двете психоложки в националния тим. “За мен това беше не знам, на Лечков ли, на Балъков ли, някаква уникална глупост. Двете момичета не ги искаха и футболистите. Предполагам, че националният селекционер ги е искал.”

А кога ще има конгрес? “Що не питате Лечков? Нали той определя. Трябва да се внимава. Ако изборът е февруари или март, новият президент, нови комисии, първенството тече, това не е лесна работа.”