Станаха ясни урните за жребия на Евро 2020

Разпределението на участниците на Европейското първенство през 2020 година по урните стана ясно след изиграването на последните мачове от квалификациите. Тяхното разположение в групите на надпреварата ще се реши по време на жребия за турнира, който ще се тегли на 30 ноември в Букурещ.DSPORT.BG

До момента визи за Европейското първенство си осигуриха 20 тима, а четири места все още са свободни, тъй като те ще бъдат заети от победителите в баражите, които ще се играят през март догодина. В първа урна са водачите на групите Белгия, Италия, Англия, Германия, Испания и Украйна. Във втора са Франция, Швейцария, Хърватия, Полша, Холандия, Русия. В трета урна попадат отборите на Португалия, Турция, Дания, Австрия, Швеция, Чехия. В четвърта урна до момента са само тимовете на Уелс и Финландия. Към тях ще се присъединият и четирите държави, които спечелят баражите си за класиране от Лигата на нациите. Между тези отбори е и България, като при добро стечение на обстоятелствата, ако успят да си уредят участие на Евро 2020 момчетата на Георги Дерменджиев ще са именно в последна урна.

Междувременно стана ясно, че отборите в група “В” вече са почти разпределени. Тимовете, които попадат там са Белгия, Русия, Дания, както и някой измежду Уелс и Финландия. Причината за това е успехът на Германия над Сервена Ирландия и факта, че страната ще е домакин на част от мачовете, както и Италия, Англия, Испания и Русия. Затова и те няма как да са в една група. Украйна пък ще се размине с Русия заради конфликта между двете държави и така единственият вариант за “сборная” е Белгия. Третият тим ще е Дания, а четвъртият ще стане ясен след жребия на 30-ти.
Ето и разпределението на отборите по урни

Урна 1: Белгия, Италия, Англия, Германия, Испания, Украйна
Урна 2: Франция, Швейцария, Хърватия, Полша, Холандия, Русия
Урна 3: Португалия, Турция, Дания, Австрия, Швеция, Чехия
Урна 4: Уелс, Финландия, Плейоф А, Плейоф В, Плейоф С, Плейоф D

След квалификациите: България в още по-добра позиция за баражит