Сблъсъкът на върха

17:30 часа днес започва битката на върха в efbet Лига между Лудогорец и Локомотив (Пловдив). Един срещу друг в Разград се изправят първият и вторият във временното класиране. Освен това днес ще видим сблъсък между най-доброто нападение на пловдивчани срещу най-добрата защита в първенството на “Орлите”. Локо има отбелязани 37 гола до момента, докато домакините са допуснали едва 5 попадения във вратата си от началото на сезона.SP;ORTAL.BG

 

Преди днешната среща Лудогорец води в таблицата с 6 точки пред “Смърфовете”. Разградчани все още не познават вкуса на загубата през тази кампания. Те са в серия от 9 поредни победи и общо 21 мача без поражение. Играчите на Станислав Генчев уверено вървят към поредната титла в колекцията си, като с нов успех днес ще направят поредната голяма крачка към крайната цел.

В същото време Локомотив се оказа приятната изненада в първенството този сезон. Пловдивчани играят атрактивен и резултатен футбол, а освен това показват и постоянство в изявите си. Те заслужено заемат второто място във временното класиране. Ако си тръгнат с трите точки днес, гостите ще дадат сериозна заявка не само за място в топ 3, но защо не и за атака към титлата.

 

“Смърфовете” са един от малкото отбори, които взеха точки от Лудогорец този сезон. В първия мач между двата тима на “Лаута”, срещата завърши при резултат 1:1. Иначе в общата статистика “Орлите” доминират с 13 победи, 5 равенства и 5 загуби.

Домакините нямат кой знае какви проблеми около състава. Единствено Жоржиньо отпадна от сметките заради контузия. Очаква се стартовата единайсеторка да е съставена от Илиев на вратата и карето Сисиньо, Григоре, Форстър и Недялков в отбрана. Горалски и Баджи ще са опорните полузащитници, а Марселиньо ще играе в ролята на плеймейкър. Лукоки и Вандерсон ще бъдат на крилата, а в атака ще започне Кешерю.

 

В Локо големият отсъстващ ще е централният бранител Стивън Езе. Очаква се Бруно Акрапович да заложи на Луков под рамката и Малембана, Петрович и Алмейда в защита. Карагерен и Томашевич ще са халф-бековете, а Умарбаев, Витанов и Георги Илиев е бъдат триото в средата на терена. В атака пък ще се разчита на Ожболт и Димитър Илиев.

efbet Лига, 17 кръг: 

ЛУДОГОРЕЦ – ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави: 

ЛУДОГОРЕЦ: Илиев, Сисиньо, Григоре, Форстър, Недялков, Горалски, Баджи, Марселиньо, Лукоки, Вандерсон, Кешерю

ЛОКО: Луков, Малембана, Петрович, Алмейда, Карагерен, Витанов, Умарбаев, Г. Илиев, Томашевич, Д. Илиев, Ожболт

Стадион: “Лудогорец Арена”, Разград

Съдия: Драгомир Драганов

Начало: 17:30 часа