ЦСКА-София иска да продължи възхода си и във Враца

Днес в 15:00 часа е срещата между Ботев (Враца) и ЦСКА-София от 17-ия кръг на efbet Лига. Един срещу друг застават два отбора с коренно различни позиции и цели в първенството. Домакините се борят със зъби и нокти за оцеляването си в елита и ще са доволни на всяка точка, която успеят да изтръгнат от този двубой. Гостите пък гледат към топ 3 и ще играят само и единствено за победа, а всичко друго ще се приеме като провал от феновете на тима.SPORTAL.BG

 

ЦСКА-София влезе в страхотен ритъм преди почивката за националните отбори. “Армейците” записаха серия от 3 поредни победи и доста се приближиха до лидерите в класирането. В клуба се надяват победната серия да продължи и днес.

В същото време Ботев е затънал сериозно в класирането. Врачани са на предпоследното 13-о място в таблицата и са в серия от 4 мача без успех на сметката си. Стигна се и до треньорска смяна и Сашо Ангелов си тръгна, за да бъде заменен от Антони Здравков. Ще бъде сериозна изненада, ако тази серия бъде прекъсната точно днес, но пък във футбола са се случвали и далеч по-нелогични неща.

Домакините ще имат и сериозна подкрепа от трибуните. Феновете във Враца са надъхани за днешната среща и се очаква на стадион “Христо Ботев” да присъстват рекорден брой зрители. Предполага се, че поне 5000 души ще подкрепят своя тим.

Добрата новина за Ботев е, че в състава няма кадрови проблеми преди мача. Треньорският щаб ще може да пусн най-доброто с което разполага. Така на терена вероятно Костов ще бъде на вратата, а защитният вал ще е съставен от Васев, Миланов, Иванов и Керчев. Гаджев и Михайлов ще са опорните халфове, а Вълчев ще бъде с по-атакуващи функции в средата на терена. Атанасов и Генов ще вършеят по крилата, а атаката ще бъде водена от Домовчийски.

 

В същото време в ЦСКА-София отново ще липсват трайно контузените Енрике, Бикел и Митков. Очаква се Милош Крушчич да заложи на Бусато на вратата и в защита Турицов, Албентоса, Занев и Мазику. Малинов и Антов ще са двамата дефанзивни халфове, а Тиаго ще бъде плеймейкър. Соломон-Отабор и Евандро ще започнат на крилата, а в атака ще бъде Соу.

еfbet Лига, 17 кръг: 

БОТЕВ (ВРАЦА) – ЦСКА-СОФИЯ

Вероятни състави: 

БОТЕВ: Костов, Васев, Миланов, Иванов, Керчев, Гаджев, Михайлов, Вълчев, Генов, Атанасов, Домовчийски

ЦСКА: Бусато, Турицов, Албентоса, Занев, Мазику, Антов, Малинов, Тиаго, Отабор, Евандро, Соу

Стадион: “Христо Ботев”, Враца

Съдия: Никола Попов

Начало: 15:00 часа