Лудогорец измъкна дербито с Локо (Пловдив) и дръпна с девет точки на върха (видео+снимки)

Шампионът Лудогорец победи с 2:1 втория във временното класиране  в дербито на 17-ия кръг на efbet Лига. “Смърфовете” могат да съжаляват, че не измъкнаха нещо от стадиона в Разград, тъй като през първата част по-чистите положения за попадение бяха на тяхна страна. Въпреки това на почивката домакините водеха с 2:1, което се оказа и крайният резултат. Това бе десета поредна победа на Лудогорец, който крачи към поредната си титла.

Ален Ожболт откри резултата, но с попадения на Марселиньо и Джоди Лукоки “орлите” стигнаха до успеха. Победното попадение падна след много груба грешка в отбраната на пловдивчани. Двата тима имаха претенции към главния съдия Димитър Драганов, който можеше да отсъди дузпа за Локомотив, а след това не зачете редовен гол за домакините.

 

 

Домакините нямаха кой знае какви проблеми около състава. Единствено Жоржиньо отпадна от сметките заради контузия. Стартовата единайсеторка бе съставена от Пламен Илиев на вратата и карето Сисиньо, Драгош Григоре, Козмин Моци и Антон Недялков в отбрана. Анисе и Стефан Баджи бяха опорните полузащитници, а Марселиньо игра в ролята на плеймейкър. Джоди Лукоки и Вандерсон бяха на крилата, а в атака започна Клаудиу Кешерю.

В Локо големият отсъстващ бе централният бранител Стивън ЕзеБруно Акрапович заложи на Луков под рамката и Томашевич, Петрович и Алмейда в защита. Карагерен и Цветанов бяха халф-бековете, а Умарбаев, Витанов и Георги Илиев триото в средата на терена. В атака се разчита на Ожболт и Димитър Илиев.

Първата опасна ситуация дойде още в третата минута на мача. Тогава Ожболт се озова на позиция сам срещу вратаря, но страничният съдия вдигна флага за засада, като решението бе спорно. Малко по-късно Локомотив бе много близо до гола. Илиев бе изведен сам срещу вратаря, но Илиев успя да спаси удара му. Последвалата добавка на Петрович от малък ъгъл бе неточна.


В 12-ата минута гостите все пак стигнаха до попадение. Ожболт пое топката по дясното крило и влезе по посока на наказателното поле, където намери Илиев. Ударът на капитана бе блокиран, но кълбото отново стигна до нападателя, който с техничен удар откри. Само минута по-късно Локомотив можеше да стигне до втори гол, но Карагарен пропусна от отлична позиция в наказателното поле.SPORTAL.BG

Лудогорец обаче успя да реагира бързо на първоначалното превъзходство на гостите и в 15-ата минута резултатът бе изравнен. Марселиньо получи топката на границата на наказателното поле и с техничен удар не остави шансове на Луков.

В 28-ата минута Локомотив можеше да стигне отново до преднина. При една атака Алмейда засече подаване в наказателното поле, но горната греда спаси Илиев от второ попадение във вратата му.

В 31-ата минута Лудогорец стигна до пълен обрат. Груба грешка на Томашевич, който подари топката на Кешерю, остави румънеца сам срещу Луков. Нападателят задържа кълбото и намери Лукоки на празна врата за 2:1.

До края на полувремето двата тима имаха по няколко добри атаки, но до ново попадение не се стигна. Лукоки и Цветанов бяха в най-опасна близост до противниковите вратари, но не успяха да изобретят чисто голово положение.

В началото на втората част ситуациите пред двете врати намаляха, но темпото на игра остана високо. Двата тима се вкопчиха в битка в средата на терена.

В 67-ата минута Лудогорец можеше да стигне до трето попадение. Успореден на голлинията пас към Лукоки бе пропуснат от защитата, но холандецът не успя да се ориентира добре и Петрович се намеси. В ответната атака гостите имаха претенции за дузпа. Томашевич бе препънат от Сисиньо в наказателното поле, но съдията не отсъди нищо. Малко по-късно коварен удар на Ожболт бе избит от Илиев.

В 84-ата минута попадение на Лудогорец бе отменено неправилно заради засада. Далечен удар на Лукоки се отби в гредата и последва добавка на Моци, който прати кълбото в мрежата. Съдията обаче маркира засада, която при повторенията се оказа, че не съществува.

Така Лудогорец успя да спечели важната среща и да дръпне с девет точки на върха. “Орлите” са 45 точки, докато Локомотив остава с 36. Шампионите обаче не могат да бъда спокойни за предстоящия изключително важен двубой с ЦСКА (Москва) за Лига Европа и ще трябва да затяга редиците, ако иска да постигне положителен резултат в Русия. Локомотив от своя страна за пореден път през този сезон затвърди добрите впечатления от играта си и че има капацитет да бъде в тройката на шампионата в крайното класиране.

 

efbet Лига, 17 кръг: 

ЛУДОГОРЕЦ – ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 2:1
0:1 Ожболт (12)
1:1 Марселиньо (15)
2:1 Лукоки (31)

Състави: 

ЛУДОГОРЕЦ: 23. Илиев, 3. Недялков, 21. Григоре, 30. Моци, 4. Сисиньо, 12. Анисе, 25. Баджи, 88. Вандерсон, 92. Лукоки, 84. Марселиньо, 28. Кешерю

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ): 71. Луков, 61. Алмейда, 50. Томашевич, 20. Петрович, 34. Витанов, 21. Илиев, 10. Умарбаев, 7. Цветанов, 9. Карагарен, 14. Илиев, 12. Ожболт

Стадион: “Лудогорец Арена”, Разград

Съдия: Драгомир Драганов

ГАЛЕРИЯ