„Добруджа“ с класическа победа срещу „Светкавица“ (ВИДЕО)

Поредна крачка към завръщането си в професионалния футбол направи „Добруджа“. Жълто-зелените победиха „Светкавица“ (Търговище) с 3:0 в мач от Североизточна трета лига, игран на стадион „Дружба“ в Добрич.

В 28 мин. Кристиан Пешков центрира от корнер и Симеон Митев засече с крак топката във въздуха за 1:0. В 39 мин. Денис Кадир изпълни фаул точно пред наказателното поле, като изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратаря на „Светкавица“ Тодор Тодоров и покачи преднината на „Добруджа“. След почивката се наложи на два пъти на стража на домакините Димитър Илиев да прави решителни спасявани при контраатаки на гостите от Търговище. „Добруджа“ си подпечата победата с трети гол в 74 мин., когато Александър Георгиев отбеляза с плонж след центриране на Кристиан Пешков, който записа втора асистенция в мача.

През второто полувреме в игра за домакините се появиха трима юноши от школата на клуба – Пламен Шестаков, Димитър Василев и Николай Андреев.

Това бе 13-а победа от 13 срещи в първенството за „Добруджа“. С 39 точки отборът на Добрич е убедителен лидер в класирането на Североизточна трета лига. След седмица в последния за годината кръг „Добруджа“ ще гостува на „Септември“ в Тервел. 2019-а ще приключи с финала на Североизток в турнира за Купата на аматьорската футболна лига срещу “Младост” (Екзарх Йосиф), който ще се играе на градския стадион в Русе.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров