Владо Николов: Нямаме шансове за медал

Капитанът на националния отбор на България по волейбол Владимир Николов призна, че “трикольорите” имат много малки шансове да спечелят медал на олимпийския турнир в Лондон. Българският отбор стартира участието си в неделя с мач срещу домакините от Великобритания.sport.bnt.bg

“Отборът ни е по-слаб без Матей Казийски и Андрей Жеков. Почти нямаме шансове за медал. Ситуацията в тима е сложна, но най-лесно бе да напусна и да избягам от всичките проблеми. Никога не съм правил подобно нещо в живота ми”, заяви Владимир Николов.

Той дълго време е обмислял прекратяване на своя състезателна кариера.

Отказвам се след олимпийските игри. От доста време обмислях тази възможност и искам да постигнем възможно най-добрите резултати на предстоящата олимпиада. На моята възраст става все по-трудно да играя като титуляр. Мога да помагам на Цветан Соколов да се развива. Той има голям потенциал, но му липсва малко спокойствие”, каза още опитният 31-годишен Николов. Според него САЩ, Русия, Полша и Италия са фаворити за олимпийското злато в Лондон.

“САЩ винаги са много силни в олимпийска година. Руснаците, поляците и италианците също играят много добре. Бразилия не е в много добра форма и в момента не са готови за такива важни двубои”, завърши Владимир Николов.