Още осминафиналисти ще станат ясни днес

В сряда вечер е втората порция от осем мача от 5-ия кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Днес ще научим имената на още няколко отбора, които ще преминат във фазата на 1/8-финалите. Във всички групи има интрига, така че ще бъде доста интересно.SPORTAL.BG

В група “Е” Ливърпул и Наполи са много близо до целта. Двата тима обаче се изправят един срещу друг на “Анфийлд“. Победата за който и да е от тях ще му гарантира продължаване напред. Има шанс и двата тима да се класират днес, ако РБ Залцбург не успее да спечели визитата си на Генк.

В група “F” положението е доста сходно. Барселона посреща Борусия (Дортмунд) на “Камп Ноу” и победителят от този мач си гарантира участие на 1/8-финал. Каталунците обаче ги устройва и равенство, ако в другия мач Интер не успее да победи Славия (Прага). Загуба за “нерадзурите” пък официално ще сложи край на надеждите им за продължаване напред.

В група “G” е най-заплетено и теоритично всеки от отборите за момента е с шанс да остане в борбата до самия край. Все пак РБ Лайпциг е с едни гърди напред и може да се класира за следващата фаза, ако не загуби от Бенфика, или ако Зенит не победи Лион. “Хлапетата” също могат да се класират днес, ако спечелят срещата с руския шампион.

В последната група “Н” битката е между три отбора – Челси, Валенсия и Лил, които са с по 7 точки след първите 4 кръга. Днес “Прилепите” посрещат лондончани на “Местайя” и победителят от този сблъсък ще има гарантирано място на 1/8-финала. В другия мач Лил е домакин на Аякс, като французите вече загубиха шанс за класиране, докато холандците се нуждаят от всяка точка, която могат да измъкнат в битката за челните две места.

Шампионска лига, 5 кръг:

От 19:55 часа:

Валенсия – Челси

Зенит – Лион

От 22:00 часа:

Барселона – Борусия (Д)

Генк – РБ Залцбург

Лил – Аякс

Ливърпул – Наполи

РБ Лайпциг – Бенфика

Славия (Пр) – Интер