В Турция: Бербатов е в Истанбул за подпис с Галатасарай

Българският ас на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов в момента е в Турция, за да подпише с Галатасарай. С тази новина гръмнаха редица местни изданияsportni.bg

Според вестник “Фотомач”, нападателят е бил на летището заедно с мениджъра си Емил Данчев. Двамата са били посрещнати от човек от ръководството на истанбулския гранд.
Тримата се отправили към централата на “чим бом”. Там Бербатов трябвало да договори последните детайли по личните си условия около договора.

Според вестник “Фанатик”, предстоят две срещи. Едната ще е с треньора Фатих Терим, а другата с президента Юнал Айсал.

В Турция твърдят, че официалното представяне на Бербатов ще бъде следващата седмица. Всичко това ще стане само при успешно приключване на преговорите днес.

Галатасарай ще плати 5 млн. паунда (около 6 млн. евро) на Манчестър Юнайтед за българина. Според медиите в южната ни съсека, годишната заплата на Бербо ще бъде 4 млн. евро.

Българинът имаше едно основно изискване за бъдещия си трансфер това лято. Той искаше да премине в отбор, който се подвизава в Шампионската лига.

Освен Галатасарай, единственият друг сериозен кандидат, който има квота за най-комерсиалния клубен турнир, беше Малага. Испанците обаче са във финансова криза.