Венци Живков: Режем парите за ЦСКА

Една от мерките за заздравяването на ЦСКА ще бъде… да се орежат парите на отбора. Това разкри изпълнителният директор Венци Живков пред ТВ7. sportnibg

За такава мярка намекна и босът Димитър Борисов още след края на предишния шампионат. Досега обаче парите не бяха намалени, но явно и това предстои.
“Не може да продължава така, трябва да направим нещо. Коренни промени трябва да има. Първата стъпка ще е да намалим сериозно бюджета”, заяви Живков.

Той не остана особено доволен и от скандиранията на феновете по време на мача с Мура. След равенството в София “червените” отпаднаха от Лига Европа.

Това породи гневна реакция от страна на агитката и тя обиждаше босовете от “Титан” със скандирането “Пернишки боклуци”.

“Видяхте ли ги какви са тия фенове? Вместо да подкрепят отбора, те скандират “Пернишки боклуци”. И за какво го правят? Та ние отдавна сме софийски граждани”, диви се Живков.

Освен орязването на парите, ЦСКА предприе и други мерки. Наставникът Стойчо Младенов изрита девет футболисти, но в последния момент върна вратаря Благой Макенджиев.

Съдбата на вратаря нямаха Николай Дюлгеров и Коста Янев, които се явиха на “Армията” да си съберат багажа.

“Няма какво да направя. Има такива моменти. Няма смисъл да си губя повече времето в ЦСКА. Не знам защо се случи така и отпаднахме”, сподели Коста Янев.

Доста по-разочарован беше юношата на Левски Дюлгеров. Той е ядосан, че дори не е играл срещу Мура, а е изгонен.

“Такъв е животът. Всяко начало си има и своя край, моят в ЦСКА явно настъпи сега. Идва ми като гръм от ясно небе, аз все пак не играх в мача с Мура.

Но се видяхме със Стойчо Младенов, той ми каза, че ще разчита на друга схема и така”, сподели Дюлгеров.