„Добруджа“ спечели в Тервел и ще зимува с пълен точков актив (ВИДЕО)

За първи път в своята история „Добруджа“ ще зимува с пълен точкова актив. Отборът от Добрич спечели и 13-ия си шампионатен мач тази есен. В среща от последния за годината кръг в Североизточна трета лига „Добруджа“ спечели срещу „Септември“ в Тервел с 3:1. Победата в Тервел бе и подарък от футболистите към помощник-треньора Радослав Боянов, който днес има рожден ден.

Областното дерби започна с натиск на гостите и още в 4 мин. Кристиян Петков бе изведен сам срещу вратаря Дениз Александров и изпрати топката в долния му десен ъгъл за 1:0. Постепенно „Септември“ изравни играта и в 27 мин. Сонер Хюсеин отправи опасен удар, който бе избит с крак от вратаря на „Добруджа“ Иван Василев. В третата добавена минута на първото полувреме централният нападател на „Септември“ Сонер Хюсеин бе фаулиран в наказателното поле и главният съдия Калоян Цветков отсъди дузпа. Тя бе реализирана от Танер Надир и така двата отбора се оттеглиха на почивка при равен резултат. Веднага след подновяването на играта жълто-зелените се настаниха трайно пред вратата на тервелчани и положенията следваха едно след друго. В 49 мин. избитата след корнер топка попадна в юношата Пламен Шестаков пред наказателното поле и той веднага стреля от въздуха. Силният му шут влетя във вратата, но голът бе отменен, заради засада – най-вероятно в тази ситуация съдиите прецениха, че макар и да не е играл с топката, футболист на „Добруджа“ е бил зад защитата и е попречил с позицията си на вратаря. В 54 мин. Иво Вихренов проби отдясно и намери Кристиян Петков в наказателното поле, чийто удар срещна страничната греда. След разбъркването топката попадна в Иво Вихренов и той със силен диагонален удар с външен фалц изведе „Добруджа“ отново напред в резултата. Точка на спора сложи Кристиан Пешков, който в 71 мин. получи топката от Кристиян Петков и технично я изпрати под сглобката за 3:1.

Така „Добруджа“ постигна 13 победи от 13 мача за първенство тази есен и ще зимува като убедителен лидер в Североизточна трета лига. На отбора предстои още един официален мач тази година. След седмица „Добруджа“ и „Младост“ (Екзарх Йосиф) ще се срещнат в град Сливо поле, област Русе във финала на Североизток за Купата на аматьорската футболна лига.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров