Арда спря Локо (Пд) на “Лаута” (видео+галерия)

Отборът на Локомотив (Пловдив) пропусна отлична възможност да се изравни с  на второто място във временното класиране. “Смърфовете” стигнаха само до 0:0 в домакинството си на Арда от 18-ия кръг на efbet Лига. Така играчите на Бруно Акрапович останаха на трето място с актив от 37 точки, изоставайки на две от Левски и на осем от лидера Лудогорец. “Червено-черните” играха през последните 15 минути с човек по-малко, след като Стивън Езе беше изгонен за втори жълт картон.SPORTAL.BG

Домакините обаче имат претенции към рефера Стефан Апостолов, който по-рано не отсъди втори жълт картон за Георгиев. Играчите на тима от Кърджали записаха трети пореден мач без загуба и без да допускат гол. “Сините” останаха на шесто място с 26 точки.

Локомотив прекъсна серията си от четири поредни победи на своя стадион, като в пети пореден мач Мартин Луков не допусна гол на “Лаута”, но този път носителят на Купата на България не успя да надвие новаците, както стори през първата среща от сезона, когато разби с 5:2 Арда на същия този стадион.

 Локомотив (Пловдив) - <a href=Арда (Кърджали)” />+60 В състава на домакините се завърна Стивън Езе, който бе възстановен от контузията си. Именно това беше единствената промяна сред титуляри от загубата с 1:2 от Лудогорец. Акрапович пусна на терена Луков на вратата. Петрович, Езе и Алмейда в защита. Томашевич и Карагерен действаха на двете крила като халф-бекове. Умарбаев и Витанов бяха двамата в средата на терена, а пред тях като плеймейкър бе Георги Илиев. Дуото в атака пък бе съставено от Димитър Илиев и Ожболт.

Стамен Белчев пусне в игра Караджов на вратата, а пред него действаха Рандал, Крумов, Гаич и Кръстев. Мартинов и Ховсепян бяха са дефанзивните полузащитници, Лозев, Сидул и Георгиев бяха зад Василев, който бе на върха на нападението.

Двубоят започна с едноминутно мълчание в памет на великия български актьор Стефан Данаилов, който напусна този свят през тази седмица на 76 години.

“Смърфовете” владееха инициативата, но слаб удар на Езе не затрудни Караджов. В 17-ата минута Лозев беше близо до гол, но отличен рефлекс показа Луков, който при добавката получи гол, но той беше отменен поради фаул на Василев срещу вратаря.

efbet Лига, 18 кръг:

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) – АРДА  0-0

ЛОКОМОТИВ (ПД): Мартин Луков, Милош Петрович, Стивън Езе, Диниш Алмейда, Бирсент Карагерен, Парвиз Умарбаев, Петър ВитановЙосип Томашевич,  Георги Илиев, Димитър Илиев, Ален Ожболт

АРДА: Иван КараджовКонър РандалПламен КрумовАтанас КръстевЗоран Гаич, Румян Ховсепян, Емил Мартинов, Дарен Сидул, Александър ГеоргиевДеян Лозев, Радослав Василев

Стадион: “Локомотив”, Пловдив
Съдия: Стефан Апостолов
Начало: 12:00 часа

ФОТО ГАЛЕРИЯ