ЦСКА-София атакува 1/4-финала през Кърджали

Днес в 13:30 часа е срещата между Арда и ЦСКА-София от 1/8-финала за Купата на България. Двата тима се изправят един срещу друг на “Арена Арда” в Кърджали. Гостите излизат като фаворит поне на хартия, но и домакините нямат намерение да се предадат без бой и ще направят всичко възможно да объркат сметките на своя съперник.SPOTRAL.BG

За ЦСКА-София Купата на България се превърна в основен приоритет. “Червените” на практика вече нямат шанс да се борят за титлата в efbet Лига, освен ако не се случи някаква огромна изненада до края на сезона. Затова на “Армията” са насочили всички мисли към втория по сила турнир.

Още на този етап обаче за възпитаниците на Милош Крушчич предстои много тежко предизвикателство. Гостуването в Кърджали няма да е никак леко. Арда вече доказа, че е опасен съперник, а днес се очаква домакините да разчитат и на огромна подкрепа от своите привърженици.

Двата тима вече се срещнаха веднъж в първенството. Мачът бе в София, а “Армейците” измъкнаха трудна победа с 3:2. Интересното е, че само след три дни предстои и още един двубой между тези съперници в първенството.

В Арда имат някои проблеми преди днешния двубой. От групата отпаднаха контузените Василев, Рандъл и Сам. Очаква се Стамен Белчев да заложи на Караджов на вратата и Кръстев, Крумов, Хасани и Леони в защита. Сидоел и Мартинов ще са двамата опорни халфове, а Ховсепян ще действа по-напред. Коконов и Лозев ще започнат на крилата, а атаката ще води Делев.

ЦСКА-София пък притcига за днешната среща без Бикел и Енрике. Най-вероятно Крушчич ще пусне в игра Бусато под рамката и пред него в защита Гълъбов, Албентоса, Занев и Мазику. Малинов и Антон ще си партнират в средата на терена, а Кери и Евандро ще бъдат на крилата. Атаката ще води Соу, а зад гърба му ще действа Тиаго.

Купа на България, 1/8-финал:

АРДА (КЪРДЖАЛИ) – ЦСКА-СОФИЯ

Вероятни състави:

АРДА: Караджов, Кръстев, Крумов, Хасани, Леони, Сидоел, Мартинов, Ховсепян, Лозев, Коконов, Делев

ЦСКА: Бусато, Гълъбов, Албентоса, Занев, Мазику, Антов, Малинов, Кери, Тиаго, Евандро, Соу

Стадион: “Арда Арена”, Кърджали
Съдия: Ивайло Стоянов
Начало: 13:30 часа