Кристиан Димитров отрече за Левски

Считаният за сигурно попълнение на Левски от зимата Кристиан Димитров сензационно призна, че няма да премине при “сините”.SPORTAL.BG

“Опциите пред мен са или да остана в Ботев, или трансфер в чужбина”, сподели Димитров.

Позицията му не се е променила от лятото насам, когато Петър Хубчев също настояваше да го вземе в състава си. Кристиан предпочиташе да има гаранции, че ще играе редовно и ще развива качествата си. Той е доволен и от това, че в партньорството си с Димитър Пиргов успява да вдигне нивото си.

22-годишният бранител се притеснява и от конкуренцията на “Герена”. Холмар Ейолфсон и Нуно Рейш играят силно и той смята, че трудно ще може да ги измести от титулярния състав. Заедно със своите близки играчът е преценил, че за него към момента е най-важно да играе редовно и да израства без да  е притискан. Подобно нещо в Левски на никого на могат да гарантират. Високите изисквания съпътстват гранда, а публиката му несъмнено е най-взискателната в България.

Интересно е да се отбележи, че двама мениджъри са претендирали, че могат да представляват Кристиан Димитров. Самият той пък е категоричен, че няма агент.

При това положение на нещата на “Герена” ще трябва да се насочат към други варианти, ако искат да подсилят защитата си.

“Меридиан мач”