Добруджа победи Арда и се задържа на трето място (ВИДЕО)

Точно за един час и десет минути игрово време Добруджа 07 успя да вземе чиста победа с 3:0 на гостуващия тим на Арда Кърджали. В отделните части 25:16, 25:20 и 25:22.
В първи гейм разликата в класите бе най-съществена, тъй като дебютиращия начело на добруджанци Петър Шопов заложи на титулярния състав. Играта бе равностойна до 6-та точка, след което домакините дръпнаха в резултата и техническото прекъсване дойде при 12:8. Добрите изяви в атака на Жулиен Георгиев и Пламен Шекерджиев дадоха допълнително предимство на Добруджа 07, което позволи на треньора да замени Кордев с Гайдарски, а минута по-късно Шекерджиев с Алекс Николов. Последният се включи успешно, отбелязвайки три последователни точки в самия край на частта.
В началото на втори гейм на полето се появи Иван Петров-Кабата на мястото на Маринков. Този път противникът игра равностойно до 10 точка, след което домакините натрупаха аванс и при 17:13 основният разпределител Иван Станев отстъпи мястото си на младия Йордан Пеев, появи се и второто либеро Сами Василев, както и Иван Крачев на мястото на Жулиен Георгиев, а геймът бе затворен с пет точки разлика.
Третата част бе най-оспорвана, даже гостите от Кърджали успяваха на няколко пъти да поведат в резултата. Шопов не направи промени, а се довери на играчите, които започнаха гейма и те не го подведоха. Най-ефективен в края на трети гейм бе опитния Иван Петров, който с ас сложи точка на спора.
За най-полезен състезател бе обявен Жулиен Георгиев. Той бе и най-резултатен със 17 т, в това число 3 аса и 1 блок. Пламен Шекерджиев постигна 15 т. и също 3 аса.
За гостите най-много точки отбеляза Дейвид Кръстев – 13т. и 1блок.
След шестата си победа в Суперлигата Добруджа 07 си запази третата позиция във временното класиране.
На 14 декември тимът гостува в Бургас на Нефтохимик.