Венци Стефанов: Стани Тоше, да седне Гоше е за много неща

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред медиите постигнатото до момента от тима му, както и ситуацията в БФС, където продължава да бъде член на Изпълнителния комитет:DSPORT.BG

“Обнадежден съм за сезона, защото сме го постигнали с наши момчета – българчета. Ако погледнем отборите пред нас и доста зад нас, ще видите, че са наситени с чужди футболисти, които не превъзхождат българите. Това е доказателство, че може да се постигнат добри резултати с наши играчи. Тая простотия дано свърши скоро – да се делят отборите на шестици и осмици. Чака ни много работа” коментира Стефанов за сезона на Славия до момента.

Президентът на “белите” разкритикува и Локомотив София, който залага на чужденци и чужди треньори, което е грешна тактика според него.

“Новото ръководство на БФС ще заеме отношение да се намали броя на чужденците, които се взимат на кило и се правят българи, а някои треньори ги взимат и в националния отбор. Ние имаме момчета, които трябва да трупат опит там. Имаме шанс за класиране на Европейското, но трябва да си дадем ясна и точна сметка, че ни чака олеле-малеле. Как да нямаме български футболисти? Това не е така. Трябва да се дава шанс на нашите деца. Нека има чужденци, но с класа, които ще изтеглят нашите деца нагоре. Ако може да изброите на двете си ръце чужденци, които са по-добри от родните футболисти, ще ви кажа: Евала! А ако ги преброим, ще са много повече. Ние взимаме футболисти със статут на бежанци. Трябва да има търпение за футболистите от школата.”

Славия ако продаде някой, ще привлече друг, каза Стефанов. Вероятно Златомир Загорчич е набелязал дадени футболисти.

“Не съм сигурен дали се подобри съдийството след смяната на Данчо Сталев като съдийски шеф. За много неща е стани Тоше, седни Гоше, което не е добре за българския футбол. Аз ще помагам отстрани на хора, които имат желание да се учат, стар съм вече. Каква работа имам в новия Изпълком, ако новите хора не работят правилно. Само да лая. Ще помагам на Славия докато мога.”
Венци Стефанов се върна назад, когато е имало много турнири и е имало страхотни футболисти като Георги Аспарухов и други. В днешно време не се работи правилно с децата.

Според босът на “белите” Лудогорец трудно ще бъде изместен:

“Имат 30 равностойни футболисти, на които им трябва треньор-мотиватор, за да работят правилно. Ако Христо Крушарски успее да ги победи, ще го кръстим – Христо победоносецът.”

Стефанов бе запитан и за съдийството на Георги Кабаков на мача между Лудогорец и Черно море:

“Кабаков е страшен съдия, доказа го с мачовете навън. Ако е допуснал някакви грешки е възможно. Съдиите, ощетили Славия, трябва да ги залепя по улиците и да ги издирваме за смъртна присъда. Не вярвам да е умишлено сбъркал, макар че добре работят с тях.”

“Системата ВАР за тенис е иди-дойди, а тук е за съприкосновение. Нека да оставим футбола да си е футбол. При всички случаи, съдиите ще бъркат, но се вижда кога е умишлено. Аз имам двама мои кандидати за БФС, но ако ги кажа, до юни ще им разгоните фамилиите. Ще почнете къде се напикали на 6 години, на 14 с кого са се сбили. Аз лично не бих гледал мачовете на България на Европейското, страх ме е.”