Тервел Пулев срази Уебстър и завоюва нова титла

Тервел Пулев победи Дешон Уебстър и спечели Интерконтиненталната титла на WBA в полутежка категория след единодушно съдийско решение пред многохилядна публика в зала „Колодрума“ в Пловдив. За първи път на професионалния ринг българският боксьор трябваше да изиграе 12 рунда.DSPORT.BG

зо успя да се изправи на крака. През почти всички рундове родният боец бе по-добър и доминираше своя съперник по всички показатели. В даден момент от двубоя устната на Уебстър бе разбита, а кръв течеше и от носа му.

През целия мач американският боксьор навеждаше своята глава и накъсваше играта, за да успее да изкара всички 12 рунда, без да бъде нокаутиран.

Как се разви сблъсъкът рунд по рунд:

ПЪРВИ РУНД: През първия рунд двамата боксьори опипваха почвата. Все пак Тервел успя да нанесе повече удари по своя противник и бе по-активният от двамата. Българинът много добре атакува тялото на своя противник. Уебстър на няколко пъти влизаше напред с главата си. Вследствие на ударите от Пулев едната буза на американеца се зачерви.

ВТОРИ РУНД: През втората част отново българският боксьор стоеше по-добре на ринга. В началото получи силен ляв прав в главата, но към края на рунда успя да нанесе тежки удари по тялото и главата на опонента чрез хубави ъпъркъти. Указанията на треньора Михаил Таков определено спомогнаха за доброто представяне на Пулев.

ТРЕТИ РУНД: Пълна доминация на Тервел през третия рунд. Най-добрият за него от началото на мача. Уебстър понесе няколко изключителни тежки удари в главата, но успя да се спаси, като накъсваше играта и се навеждаше. Още в началото на рунда Тервел започна с ляв прав и ляво кроше. Американецът зачести нечистите удари, но не последваха сериозни забележки от рефера Оливър Бриен.

ЧЕТВЪРТИ РУНД: За пореден път Тервел успя да контрира изцяло Уебстър, който продължаваше с навежданията на главата. Реферът не му направи забележка, въпреки че родният боец поиска намеса. В четвъртия рунд Тервел успя да нанесе страховит ляв прав. В края на рунда американецът тръгна в атака, но българинът го контрира с чудесен ляв ъпъркът.

ПЕТИ РУНД: В петия рунд Уебстър имаше проблеми, но отново успя да оцелее в мача. Наложи му се да се защитава близо до въжетата след чудесни комбинации на Тервел. Българинът пласира отлични леви и десни крошета, които бяха комбинирани с ъпъркъти.

ШЕСТИ РУНД: В началото на рунда Тервел работеше добре с крака, без да се втурва в атака, до заключителните секунди. Тогава Тервел натисна своя съперник с мощно дясно кроше почти повали своя съперник. Американецът успя да се задържи на краката си и чу с радост гонга за край на рунда.

СЕДМИ РУНД: Тервел продължи започнатото в предния рунд и налагаше по главата Уебстър от самото начало. Американецът вече изобщо не се опитваше да атакува, а само се навеждаше напред. Въпреки всичко не се стигна до нокдаун. От носа на американеца потече кръв и се наложи в ъгъла му да спират кръвотечението преди началото на осмия рунд.

ОСМИ РУНД: Тервел контролираше всичко случващо се на ринга и през този рунд. Уебстър показа леко съвземане и отговаряше на българина. Оттук нататък американският боксьор трябваше да търси повече риск в играта си, ако иска да достигне до победата. Това означаваше, че Тервел ще има добри шансове да накаже Уебстър в оставащите 4 части от битката.

ДЕВЕТИ РУНД: В деветия рунд Пулев успя да разбие устната на своя съперник. Темпото постепенно спадаше до гонга за край. Тервел успя да нанесе чудесно дясно кроше, но Уебстър се наведе и се спаси и в тази ситуация от нокдаун.

ДЕСЕТИ РУНД: Още в началото българинът нанесе добри десни прави. Докато Тервел търсеше победата, Уебстър се чудеше как да оцелее на ринга. Серия от удари в тялото се отразиха неблагоприятно на американския боец и изглеждаше сякаш той имаше затруднения в дишането.

ЕДИНАДЕСЕТИ РУНД: След края на единадесетия рунд състоянието на Уебстър се влоши. Той започна да плюе кръв, а кръвотечението от носа не спираше. Преди това Тервел нанесе отлично дясно кроше, а след още един десен удар прати на земята американеца. Падането не бе зачетено за нокдаун от съдиите, а Уебстър бързо се изправи на крака.

ДВАНАДЕСЕТИ РУНД: След края на последния рунд Тервел вдигна победоносно ръката. Американският му противник в крайна сметка успя да оцелее до финалния гонг. След тежък десен прав Уебстър се хвърли отново напред и падна по колене. В края двамата започнаха размяна на удари, която бе спечелена от българския състезател.

Тервел Пулев изигра своя 15-ти мач на професионалния боксов ринг. Това е трета загуба в кариерата на Дешон Уебстър, който до този момент имаше на сметката си 12 победи (половината с нокаут), 2 равенства и 2 загуби.

На кантара преди срещата Тервел бе с 3 килограма по-тежък от своя противник. Българският боксьор тежеше 90,700 кг. срещу 87,750 кг. на Уебстър.

Можехте да проследите мача на живо в сайта dsport.bg