Зверски сблъсъци на 1/8-финалите в Шампионска лига

Жребият за осминафиналите на Шампионска лига определи страхотни сблъсъци. Ще има мачове между съперници, които ще трябва да си оправят стари сметки. Ливърпул ще се изправи срещу Атлетико Мадрид, а сблъсъкът между Юрген Клоп и Диего Симеоне гарантира да бъде жесток. Друг невероятен треньорски дуел ще бъде между Зинедин Зидан и Хосеп Гуардиола, тъй като жребият отреди един срещу друг да се изправят Реал Мадрид и Манчестър Сити. Воденият от Дженаро Гатузо отбор на Наполи ще играе срещу Барселона на този етап от надпреварата.

Първата двойка от осминафиналите изправи един срещу друг Борусия Дортмунд и Пари Сен Жермен. Германският треньор на ПСЖ Томас Тухел ще се завърне на “Сигнал Идуна Парк”.

Реал Мадрид ще играе срещу Манчестър Сити, а треньорският сблъсък ще бъде между Зинедин Зидан и Хосеп Гуардиола.

Аталанта ще играе срещу Валенсия.

Европейският шампион Ливърпул ще се изправи срещу Атлетико Мадрид. Мърсисайдци ще гостуват на “Уанда Метрополитано”, където спечелиха трофея от Шампионска лига преди шест месеца.

Челси ще играе срещу Байерн Мюнхен на осминафиналната фаза на Шампионската лига.

Олимпик Лион ще се изправи срещу Ювентус.

Тотнъм ще играе срещу РБ Лайпциг.

Наполи – Барселона бе определен като последната двойка в жребия за осминафиналите на Шампионска лига.

За пръв път в историята на Шампионската лига във фазата на елиминациите има отбори от само пет държави. В осминафиналите ще играят четири английски, четири испански, три германски, три италиански и два френски отбора.

Мачовете са съответно на 18/19/25/26 февруари 2020 година, а реваншите – на 10/11/17/18 март.