Валентин Михов: След март ще кажа дали има светлина в тунела

Валентин Михов бе един от гостите на коледното тържество на ветераните и легендите на ЦСКА. Празненството бе на ст. “Българска армия”. Ето какво заяви Михов.dsport.bg

“Тези легенди играеха в други години. Аз съм гледал техни мачове като дете. Несравними години, насравними футболисти, несравним манталитет, несравними треньори. Нещата са много различни”, заяви Михов.

“Не мога да бъда съдник дали червената общност е единна. След март ще ви кажа дали има светлина в тунела. Дали ще успеем да компенсираме някои недостатъци. Има момчета, които могат да компенсират. Аз съм оптимист. Талантите ги има. Но трябва, както едно време да се търсят – по махали, по училища”, сподели Михов.

“Чакам ЦСКА да се върне там, където му е мястото. Едно време имаше хегемония на ЦСКА и Левски. Сега нещата са различни. Явно Лудогорец дръпна много. Но самата оценка на оценката на шефовете на ЦСКА, показва че четвъртото място не е задоволително”, заяви той.

Той говори и за въвеждането на системата ВАР.

“Аз подкрепих, тъй като това е европейско нареждане. Аз си има мое лично отношение към тази система. Може би ще дойде време, в което в тези кабинки ще стоят много хора и ще съобщават по уредната дали има фаул, дали има тъч и прочие. И може би няма да ни трябва. А като има грешки на съдията и това се вижда чрез тази система, то това трябва да рефлектира върху оценката на рефера и неговото заплащане. Хубаво е за справедливостта. Във волейбол, в хокея ги има тези системи ги има тези неща. Но се много неща се обезмисля. И връзката между съдията и публиката се губи”, сподели той.

“УЕФА ще помогна за първите срещи с ВАР. Но държавата до преди 4-5 години беше далеч от футбола. Сега е по-близко. Смятам, че държавата трябва да продължи да помага. Държавните институции трябва да имат задължение към някои бази, стадиони”, добави Михов.

“Всичко възможно ще се направи за баража с Унгария. Това са антики – нашите стадиони”