Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:


Големият Йовчев отново на финал, пише на първа страница на вестник “Меридиан мач”. focus-sport.
Великият Йордан Йовчев ще има възможността да завърши по брилянтен начин кариерата си, след като се класира на финала на халки в Лондон 2012. Той влезе там с 8-и резултат и на 6 август ще спори за отличията на този уред. „Не очаквах да постигна такъв резултат”, заяви Данчо след квалификацията. Световните медии се надпреварваха да хвалят българина. „Каквото и да стане на 6 август, едно е ясно – публиката ще го изпрати с епични овации , написа „Марка”.
Кръв се лее „Герена”
Фенове на Левски отново потърсиха саморазправа с играчите. Агитка от 50-ина души се появи преди началото на снощната тренировка и атакува с обиди и псувни отбора. Най-тежко от гнева на ултрасите си изпатиха Гаджев, Иво Иванов и тъмнокожите чужденци. Последните бяха нападнати с подвиквания на расистка основа. Само засиленото полицейско присъствие предотврати по-грозни сцени, но все пак не мина и без кръв. Носът на оператор от БНТ бе счупен, след като феновете го нападнаха, защото не искаха да ги снимат.
Присо се бетонира в ЦСКА
Мениджърът на Нджонго Присо Елиас Елиа заяви, че клиентът му няма никакво намерение да напуска ЦСКА. След отпадането от Мура камерунецът бе сложен в трансферната листа. „Присо има договор с ЦСКА до 2014 г. и ще го изпълни. Няма интерес към него”, каза кипърецът пред „Меридиан Мач”.
На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
Българите бият и вървят напред
Българите се представят повече от добре на старта на олимпиадата в Лондон. След хубавите победи на Григор Димитров и Цветана Пиронкова, в събота късно вечерта Йордан Йовчев влезе във финала на халки в спортната гимнастика. 39-годишният Йовчев, който няма здраво място по тялото си, накара всички в залата да станат на крака. Българинът игра добре и получи 15,308, с което влезе сред най-добрите 8 в света. Вчера волейболистите биха с 3:0 (18, 20, 24) Великобритания в първия мач от група А. Нашите не дадоха никакъв шанс на домакините.
– Играхме перфектно като по ноти – обяви треньорът на България Найден Найденов.
„Титан” реже с 30% заплатите
Сътресенията в ЦСКА след кошмара Мура продължават. На Армията са решили да режат мощно от заплатите на футболистите заради провала в Лига Европа. Това обяви онзи ден изпълнителният директор на клуба Венци Живков.
По информация на „7 дни спорт” финансовата секира за играчите ще бъде 30% от месечните им възнаграждения. Строгата мярка ще важи за абсолютно всички в отбора. В момента шефовете от „Титан” водят разговори с футболистите за промените в заплащанията. Редуцирането на бюджета изглежда неизбежно въпреки нежеланието на играчите, твърдят запознати на Армията.
По-големият проблем за собствениците обаче ще бъде с шестимата, които треньорът Стойчо Младенов изгони от ЦСКА. В петък отбора напуснаха Христо Янев, Коста Янев, Николай Дюлгеров, Петър Стоянов, Нилсон Антонио и Сивард Спрокел. Освен това капитанът Тодор Янчев бе пенсиониран и стана помощник на Стойчо, а трансферът на Райс Мболи пропадна. От клуба побързаха да заявят, че договорите на играчите се разтрогват по взаимно съгласие. Част от тях потвърдиха с половин уста. Оказа се обаче, че няма никаква взаимна договорка. Адвокати и мениджъри на изгонените са счупили телефоните на Армията, за да търсят сметка на червените шефове. Има голяма вероятност ЦСКА да се забърка в нови съдебни дела, твърди се в Борисовата градина. Собственикът Димитър Борисов обаче никак не се трогнал от обажданията и заявил, че просто ще разговаря с въпросните футболисти, за да уреди нещата.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Пак безиден ЦСКА
ЦСКА загуби с 0:2 от гръцкия Атромитос в контролна среща на стадион “Българска армия”. Мачът бе закрит за фенове и медии. Дебют с фланелката на вицешампионите направиха цели седем футболисти. Като титуляри срещу четвъртия в гръцката Суперлига започнаха дошлите от Локо Пд Джереми Родригес, Юнес Бенжелюн и Сержиньо, както и румънецът Александру Пакурар. Другите трима играчи, които бяха привлечени от “Лаута” – Михаил Венков, Кирякидис и Тасио, се появиха в игра след почивката.
Подписалите наскоро Бернардо Тангариня и Серж Нуянджи, както и централният нападател Мишел Платини също започнаха в стартовия тим на Стойчо Младенов. За Атромитос пазеше бившият вратар на Ливърпул Шарл Итандж.
Още след първия сигнал гръцкият тим бе по-активен и създаде няколко опасни положения. Първата по-чиста ситуация се откри пред ЦСКА в 15-ата минута. Мишел Платини обаче се отчете с пропуск, след като излезе сам срещу вратаря. Атромитос продължи да води играта до края на полувремето и в 42-ата минута стигна до гол. Негов автор бе Гарсия, който разстреля Макенджиев с плътен удар. С множество нарушения се отличи Нуянджи, който, освен че не сътвори нищо интересно, бе на крачка от това и да бъде изгонен.
През втората част статуквото на терена не се промени, въпреки че Стойчо Младенов извърши доста смени. Десет минути след подновяването на играта резултатът стана 0:2. След изпълнение на пряк свободен удар отляво на Анатоли Господинов никой от защитниците в червено не покри Иглесиас и той се разписа след добър удар с глава. До края на мача вицешампионите не се отличиха с нищо освен с един далечен удар на Пакурар, който обаче мина високо над вратата. Интересен момент се получи в 62-ата минута, когато юношата Милен Иванов влезе на мястото на Жереми Родригес, след като 15 минути преди това младокът бе заменен от Кирякидис.
ЦСКА бе тотално безидеен в този мач и можеше да загуби с далеч по-голям резултат.
На първа страница на вестник „Футбол” четете:
Димитър Бербатов и „Галатасарай” са се разбради за 3-годишен договор
Сагата около бъдещето на Димитър Бербатов сякаш е напът да приключи. Истанбулското интернет издание „Хакимиет” информира, че Димитър Бербатов се е договорил с шампиона „Галатасарай” и до броени дни ще подпише договор. Българинът разговарял лично с наставника Фатих Терим и сам изявил желанието си да се присъедини към тима. Единственото разминаване между исканията на Бербатов и „Галатасарай” бил срока на бъдещия контракт. Митко настоявал договора да е за 4 години, докато турците предпочитали варианта 2+1. В крайна сметка Бербатов отстъпил и се очаква в следващите няколко дни да пътува до Истанбул с мениджъра си Емил Данчев, за да приключат сделката. Годишната му заплата ще е в порядъка на 4 милиона евро. Очаква се „Галатасарай” да заплати на „Манчестър Юн” около 5 милиона паунда за правата на българина. Което е едва около 16 % от сумата заплатена за българина на „Тотнъм” преди 4 лета. И докато бъдещето за Бербатов започва да поизсветлява, поне що се касае до появата му на терена, то това на бившия му клуб ЦСКА съвсем не изглежда розово. Настоящите собственици на „червените” Борисов и Иванов явно имат сериозни затруднения с издръжката на клуба и са решили да подновят преговорите с турския бизнесмен Фуат Гювен, за да му продадат част от акциите. Милионерът е собственик на „Демирбанк” у нас, а Борисов и Иванов щели да му предложат 40 % от собствеността. Трудно е да се повярва, че успешен бизнесмен като Гювен ще се върже на трика на „Титанаджиите”, но знае ли човек…Легенди на „армейския” клуб последваха примера на привържениците и също разкритикуваха остро собствениците, треньорското ръководство и футболистите. Аспарух Никодимов, Петър Жеков, Георги Димитров и Стефан Орманджиев призоваха да се вземат спешни мерки в името на съживяването на любимия им клуб.